Lifestyle

Komentari 2

Profesionalna čistačica: Idealno sredstvo za sve je deterdžent za suđe, a izbjeljivač izbjegavajte

Profesionalna čistačica: Idealno sredstvo za sve je deterdžent za suđe, a izbjeljivač izbjegavajte

Popularna TikTokerica Kacie podijelila je seriju videozapisa kako običan deterdžent za suđe može očistiti sve od tuša, prozora do ogledala, a izbjeljivač ne preporučuje jer je štetan

Većina ljudi koristi izbjeljivač za sve vrste čišćenja, od trljanja tvrdoglave mrlje s pločica do čišćenja prozora. No, profesionalna čistačica Kacie iz Melbournea savjetovala je da to izbjegavate jer ono donosi više štete nego koristi, a na kraju može oštetiti fuge i pločice u kupaonici.

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za čišćenje doma

Podijelila je seriju videozapisa na TikToku otkrivajući kako koristi deterdžent za suđe za većinu površina, uključujući tuš, prozore i ogledala. Ova utjecajna čistačica, koja je pridobila više od 170 tisuća obožavatelja svojim savjetima koje dijeli putem TikTok profila The Big Clean Co, kaže da je jedino za što bi se trebao koristiti izbjeljivač je čišćenje WC školjke, a ona deterdžent za suđe koristi čak i kako bi obrisala podove.

U jednom isječku Kacie prikazuje dugotrajnu štetu uzrokovanu prekomjernom uporabom izbjeljivača i objašnjava da ona nagriza fugu te će tako stvoriti sitne rupe koje se ne mogu popraviti bez kompletnog obnavljanja. Umjesto toga, profesionalna čistačica zaklinje se u pranje pločica deterdžentom za suđe pomiješanim s toplom vodom i tvrdi da je idealno za svakodnevno, višenamjensko čišćenje.

Za tvrdoglavije mrlje, Kacie kaže da biste trebali napraviti sprej dodavanjem vode soda bikarboni i malu količinu vodikovog peroksida, a zatim nanijeti na mrlju i oribati. Dodaje da se vodikov peroksid razlikuje od izbjeljivača jer nema klor, sastojak koji je toksičan za okoliš i vaše zdravlje.

U drugom videu objašnjava zašto je tekućina za pranje posuđa najbolji proizvod, jer je PH neutralna i bolja je za namještaj od nekih domaćih pripravaka s limunom koji su kiseli i mogu naštetiti namještaju i caklini.

- Ako razgovarate s proizvođačima pločica, otkrit ćete da je otprilike jedina stvar koju će oni ikada odobriti voda s neutralnom razinom PH. Stvar u vezi s tekućinom za pranje posuđa je u tome što je otprilike u neutralnoj PH vrijednosti - objasnila je, piše Daily Mail.

Najčitaniji članci