Ova kombinacija raznih povrća s jajima, koja se priprema u tavici idealna je za doručak, pogotovo ako su vam dosadili klasični recepti. Uz to, i priprema je jako brza
Proljetna shakshuka za doručak
Priprema:
Zagrijte ulje u širokoj plitkoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i posolite ga. Dinstajte oko četiri minute, dok ne omekša. U tavu zatim dodajte špinat te konstantno miješajte, dok se lagano ne smanji. Umiješajte zatim grašak i češnjak te začinsko bilje po želji. Kuhajte nekoliko minuta, a zatim stvorite četiri praznine i u svaku ubacite po dva manja jaja. Pokrijte poklopcem i kuhajte oko 10 minuta, ovisno o stupnju pečenosti jaja koje volite. Jaja posolite, a na tanjuru poslužite uz dodatak slanine, svježeg sira ili druge namirnice po želji.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
3 žlice maslinovog ulja, četvrtina luka, 200 g špinata, 250 g graška, 2 režnja češnjaka, žličica kumina, listići svježeg peršina, korijander, 8 kom jaja
Broj osoba: 4
Priprema: 15 minuta