Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Proljetne natikače i čizme: 11 super trendova s modne piste

Proljetne natikače i čizme: 11 super trendova s modne piste
1

Utjecajni dizajneri na proljetnim su modnim revijama predstavili niz raznolikih modela te nam predlažu pletene natikače, otvorene kaubojke, mokasine i army grunge čizme.

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Crvena podiže samopouzdanje, a zelena boja će vas umiriti

Očito je da novi dizajn snažno naginje udobnosti, jer naglasak je na ravnim modelima bez potpetice i širokom vrhu, kako bi stopalo uživalo. Općenito moda posljednjih godina voli udobnu notu, tako da nam je užurbani lifestyle lakši. Natikače se drže već nekoliko sezona te zamjenjuju dnevnu cipelu i spremne su čak za ured. Mokasine postaju super-praktične, čak u kombinaciji s hlačama koje podsjećaju na trenirku, a kaubojke se nose na odijelo.

1. Pletene natikače - Bottega Veneta

Ultimativni hit sezone donosi široke natikače u raznim bojama. High-street brendovi već ih imaju u svojim izlozima, a riječ je o divnim nijansama od plave do roze te crnoj i bijeloj. Djeluju poput jastučića i nastavljaju se na trend neobičnih modela cipela, koji na prvu ne laskaju ljepoti stopala, no ipak postaju hit.

2. Mokasine - Lacoste

Jednostavni jednobojni modeli nose se uz čarape, suknje i hlače inspirirane krojem trenirke. Iako su mokasine u pravilu poslovne i elegantne cipele, njihova ovosezonska formula ima niz sportskih elemenata, kao što su rastezljive trakice, majice s kapuljačom i  čarape s prugama.

3. Kockasti dizajn - Givenchy

Inspiracija devedesetima i minimalizmom očita je i u dizajnu cipela koje imaju kockasti vrh, bilo da se radi o natikačama zatvorenog ili otvorenog tipa. Potpetica je također udobna, šira, u službi udobnosti i jednostavnosti. Natikače su bez ukrasa, u jednobojnoj ili dvobojnoj varijanti.

4. Kaubojke - Haider Ackermann

Opako zašiljene i u špic, nove kaubojke dolaze u kombinaciji s haljinama, satenom i glamuroznim sakoima. Nose se kao čizmice, ali i u otvorenoj varijanti koje podsjećaju na špic balerinke. Ako nisu crne, kaubojke ovoga proljeća imaju animal print.

5. Visoke čarapaste čizme oblog vrha - Loewe

Još jedan super-udoban model ima široko stopalo i seže do bedara, nosi se umjesto čarapa i cipela, na haljine i vruće hlačice. Ovaj model praktičan je za vjetrovite dane ili kao fora detalj u kombinaciji s prozirnim, slojevitim formulama. Odlično izgleda i u kombinaciji sa sakoom ili finim kostimom.

6. Tanašne trakice - Isabel Marant

Jedva vidljive, tanašne i elegantne sandale koje se vežu oko gležnja bit će jedan od ljetnih hitova. Osim u varijanti s trakama od špage, bit će tu i nešto elegantnijih modela, kao što su trake od satena ili svilene marame. Potpetica je niska, udobna, s obzirom da je ovako vezano stopalo dosta nestabilno.

7. Platforme - Dries Van Noten

Odlazak u disko nezamisliv je bez ludih platformi u varijanti od satena izvezenog cvjetnim ili životinjskim motivom. Visoke čizme inspirirane sedamdesetima djeluju atraktivno i eklektično, a hodanje u njima posebna je priča. Look je podržan kratkim i uskim  krojevima, kako bi čizmice došle do izražaja.

8. Široke satenske balerinke - Rochas

Kad su sve cipele, zašto malo narasle ne bi i balerinke. Dolaze u varijanti nagužvanog satena ili neke slične teksture te su optočene biserima. Slatke su i elegantne, iako robusnije od klasičnih balerinki.

9. Army čizme na vezanje - Dior

Za cure koje se nađu u pustinji ili usred urbane džungle, tu su cool čizme inspirirane grunge pokretom i tim robusnim army modelima koji već sezonama imaju svoju bazu obožavateljica diljem svijeta te se danas nose i na sakoe i odijela. Grunge je možda bio buntovan, ali danas njegove čizme to definitivno nisu, već uredno šeću uredima i mirno sjede na sastancima.

10. Visoke tenisice na vezanje - Emporio Armani

Jesu li to tenisice ili čizme? I jedno i drugo, djeluju ludo udobno i cool, inspirirane još jednim praktičnim dizajnom. Iako danas imamo brdo tenisica, ovaj visoki model definitivno se izdvaja iz mase. Boje su lagane i nježne, inspirirane svijetom bijelog sporta.

11. Sandale na remenje - Stella McCartney

Skladne i u bojama prirode, nove sandale imaju nižu potpeticu i vežu se udobnim remenjem do pola lista ili gležnja. Trake su oble ili široke, kako se ne bi urezale u kožu. Zakon udobnosti djeluje i ovdje, jer bočna strana sandale kao da grli stopalo. Sve je podređeno našem hektičnom lifestyleu, a opet, estetski kriteriji itekako su ispoštovani.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Znanstvenici otkrili šesti osjet na jeziku koji detektira vodu

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Robertom Knjazom:

Pokretanje videa...

00:25
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru
Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...