Lifestyle

Komentari 3

Pronašli bilješku radnika iz 1941. u krovu crkve sa savjetima za sve buduće generacije

Pronašli bilješku radnika iz 1941. u krovu crkve sa savjetima za sve buduće generacije

Bilješku koju su napisala četvorica muškaraca koji su radili u crkvi sv. Jakova u Antwerpenu u Belgiji, otkrio je 79 godina kasnije radnik koji je izvodio obnove iste povijesne zgrade

Građevinar koji je izvodio restauraciju krova crkve naletio je na rukopisnu bilješku iz 1941. godine koja daje savjete budućoj generaciji koja otkrije to pismo. Crkvu svetog Jakova u Antwerpenu u Belgiji renovirali su, a jedan je radnik otkrio kutiju šibica postavljenu unutar ukrasa koji je visio s visokog stropa.

POGLEDAJTE VIDEO: Bajkovito naselje u skradinskom zaleđu

Unutra je bila bilješka koja pruža uvid u loše uvjete koje su prošli prethodni radnici i mudre riječi za one koji će je kasnije pronaći - od 21. srpnja 1941. godine. Nevjerojatan nalaz podijeljen je na Facebook stranici građevinske tvrtke AG VESPA.

Potpisala su je četvorica muškaraca: John Janssen, Jul Gyselinck, Louis Chantraine i Jul Van Hemeldonck, koji objašnjavaju da su na istom stropu radili prije 79 godina. Poruka napisana na poleđini radnog kupona glasi: 'Kad će se ovaj strop morati ponovno bojiti, mi više nećemo biti na ovoj zemlji.

Sljedećim generacijama moramo reći da nismo imali sretan život. Proživjeli smo dva rata. Jedan 1914. i 1940., to je nešto važno, zar ne? Ovdje radimo gotovo gladni od gladi, iznuđuju nas za samo cent bez gotovo ikakve hrane.

Želim savjetovati sljedeće generacije kada dođe do drugog rata. Imajte dovoljnu količinu hrane u zalihama, poput riže, kave, brašna, duhana, žitarica, pšenice, da biste se održali na životu. Uživajte u životu punim plućima i ako je potrebno uzmite drugu ženu. Oni koji su u braku: Pazite na svoj dom! Pozdravite ljude!'.

Zapanjujuće otkriće skupilo je stotine lajkova na društvenim mrežama dok su ljudi pisali komentare kako se nadaju da će se pronaći obitelj ove četvorice muškaraca kako bi i sami mogli pročitati bilješku.

Jedna osoba je u komentarima napisala: 'Ovo stavlja stvari u perspektivu sad kad se svi žale na 2020. godinu', dok je druga dodala: 'Kakva lijepa priča!', piše Mirror.

Najčitaniji članci