Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Prvi lijeni influencer: Masno mi plaćaju da spavam po hotelima

Prvi lijeni influencer: Masno mi plaćaju da spavam po hotelima
1

Postoji samo jedan influencer koji promovira 'spavanje' i već je poznati 'bloger spavač'. Zove se Alex Shannon i dolazi iz Londona. Opisuje se kao jedan 'iznimno lijen čovjek'

VIDEO

Danas u virtualnom svijetu postoji mali milijun vrsta 'influencera', od onih koji se bave putovanjima, hranom, do onih koji promiču pozitivne slike o svom tijelu, kakvo god ono bilo. Ima takvih koji se bave modom i onih koji promoviraju neku tjelesnu aktivnost kao stil života.

Seksi Janice ne podnosi rano ustajanje, obožava spavanje
Seksi Janice ne podnosi rano ustajanje, obožava spavanje

Postoji samo jedan koji promovira 'spavanje' i već je poznati 'influencer spavač'. Zove se Alex Shannon i dolazi iz Londona. Opisuje se kao jedan 'iznimno lijen čovjek'. Ima 35 godina i skoro 40 tisuća pratitelja na Instagramu, piše Insider.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:24

Alex se rodio u Londonu, sada živi u Los Angelesu, a hrpu novca zarađuje jer pristaje spavati u luksuznim hotelima diljem svijeta i uživati u njihovim delicijama, a potom napiše pokoju lijepu riječ o tome. Tvrdi da je u godinu i pol dana zaradio oko 370.000 kuna, no da mu zarada ovisi o količini 'posla' koji dobije.

Kaže da je preplavljen pozivima hotela, aviokompanija, robnih marki pidžama i kompanija koje proizvode prtljagu otkako je otvorio Instagram račun @followthenap. Ljudi vole gledati što se sve nudi u svijetu glamura, a on je taj koji im to predstavlja na jedan zanimljiv način. 

Kada dođe u neki hotel, tretiraju ga kao kralja. Prisjetio se kako su mu poslužili doručak jednom prilikom.

- U Properu u San Franciscu stavili su mi svaku pojedinu stavku sa menija za doručak tako da sve mogu kušati. U Beverly Wilshireu sam od Jason of Beverly Hills dobio nakit na korištenje tijekom mojeg boravka tamo vrijedan preko 36.000 funti (oko 300.000 kuna). Naravno, probao sam i cappuccino s 24 karatnim zlatom - ispričao je.

Roditelji koriste krive metode da djecu pošalju na spavanje
Roditelji koriste krive metode da djecu pošalju na spavanje

Za Insider je ispričao kako ne dolazi iz bogate obitelji, ali da je oduvijek bio ambiciozan, kreativan i rado je uživao u luksuznim stvarima.

- Posljednjih više od deset godina honorarno radim kao kreativni direktor u modnoj industriji tako da sam se nagledao društvenih mreža i influencera koji se bave marketingom najpoznatijih brendova. Primijetio sam koliko utjecaja imaju influenceri koji kreiraju gotovo identičan sadržaj, a na tržištu postoji veliki potencijal da se napravi nešto zaista jedinstveno i zabavno - kaže Alex i dodaje da je i on poželio pronaći inovativan i zabavan način da proživi svoj san, ali i da to podijeli sa drugim ljudima.

Mama i kći: Jedna ima 43, a druga 19, no vidi li tko razliku?
Mama i kći: Jedna ima 43, a druga 19, no vidi li tko razliku?

Influencer kaže da mu se ideja za @followthenap javila u snu. Priznaje da voli spavati te da je oduvijek priželjkivao putovati svijetom. Ovako je spojio ugodno s korisnim, iako kaže da to nije tako jednostavno kako izgleda.

- Puno je to planiranja. Trebate pravo mjesto, rekvizite, odjeću, fotografa, rasvjetu i savršeno planiranje vremena. Uvijek se jave neke prepreke, ali to se rješava usput. Jednom kada dobijete snimke, morate izabrati najbolje, retuširati, uređivati, napisati sjajan opis, a zatim se suočiti s algoritmom na Instagramu - ispričao je.

Dodaje da to koliko će influencer biti plaćen uvelike ovisi o klijentu, broju objava i dužini suradnje.

- Sve u svemu, vjerojatno me plaćaju na desetke tisuća da spavam. Ponekad sam platim boravak ako znam da ću dobiti nevjerojatan sadržaj pa drugi put oni meni plate da boravim kod njih, a bude i situacija da je boravak plaćen, a ja to potom kompenziram - dodaje.

- Za mene je prava vrijednost u tome da imam priliku biti na mjestima koja inače nikada ne bih mogao doživjeti, i to podijeliti sa svojim pratiteljima - kaže Alex i dodaje da je boravio u hotelu Mandarin Oriental Paris i da je to najnevjerojatnije mjesto na kojemu je bio te ga je svrstao na mjesto br. 1 od svih hotela koje je posjetio.

- Njihov apartman je nešto što nisam doživio nigdje u svijetu. Bio je najluksuzniji od svih u kojima sam boravio. Kada sam stigao u apartman, na stolu me dočekao ohlađeni ružičasti šampanjac, svježe voćno pecivo, cvijeće, dizajnerski losion poslije brijanja, rukom ispisane note i čokoladna skulptura Eiffelovog tornja. Njihov marketinški tim proveo me po cijelom hotelu. Morao sam kušati i sve vrste doručaka koje nude u Francuskoj, Tokiju i Hong Kongu - prisjetio se.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

21:32
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje