Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Psihologija iza šiški: Zašto ih mnogi žele baš sada isprobati?

Psihologija iza šiški: Zašto ih mnogi žele baš sada isprobati?

Ako pitate frizere svugdje u svijetu, koja je frizura postala najveći trend tijekom pandemijske godine, vjerojatno će vam svi reći kako se radi o šiškama i to svim vrstama, od velikih, do onih diskretnih

VIDEO

Frizer Sal Salcedo iz Los Angelesa navodi nekoliko različitih čimbenika koji pridonose tom trendu, ali kaže da je puno razloga zapravo psihološke prirode.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

05:45

- Iz holističke perspektive, kosa je alat koji može odražavati društvene promjene. Trenutno ljudi počinju vidjeti puno promjena u društvu. Da bismo vidjeli, potrebne su nam oči, a šiške ih naglašavaju - kaže Salcedo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim odnosa s očima, kaže da šiške mogu poslužiti i kao fizički prikaz promjene koji ne uključuje odsijecanje sve kose.

- Svi nekako u ovom razdoblju promjena gledamo u sebe, razmišljamo i pitamo se tko smo mi sada. Dakle, šiške imaju smisla jer je to jedan od najlakših preobražaja koji mijenja vašu kosu i vašu energiju. Možete zadržati svoju dugu ili kratku kosu, ali šiške vam automatski daju novog vas - objašnjava.

Reuters/Pixsell

Iako su šiške nekoć bile dramatične, univerzalni simbol nekog bitnog životnog događaja, poput prekida, sada dobivaju novo značenje, a frizeri poput Salceda pokazuju kako mogu podići vašu ljetnu frizuru na novu razinu.

- Mijenjamo konotaciju i temu. Šiške postaju prihvaćenije nego ikad prije. Kada svuda oko sebe počnete viđati šiške, počnete ih i sami razmatrati. Uvijek kažem svojim klijentima da se želimo riješiti svih loših uspomena na šiške i učiniti ih sretnima - govori Salcedo.

Štoviše, kaže da ne postoji savršeni kandidat za šiške, jer prema njegovom iskustvu neke varijacije svima dobro stoje, samo je pitanje pronalaska pravog stila za vas.

Divna ljetna frizura: Asimetrični bob kosi daje nježnu dinamiku
Divna ljetna frizura: Asimetrični bob kosi daje nježnu dinamiku

- Šiške su zapravo samo alat za isticanje lica. Pitam svoje klijente koje dijelove lica žele istaknuti. Ako dodate još jedan sloj kose u razini očiju, na primjer, naglašavate oči. Možete istaknuti jagodicu ili obrvu, sve je u personalizaciji i podešavanje onoga što želite da vam kosa uokviri - objasnio je Salcedo za refinery29.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru