Lifestyle

Komentari 5

Psihologija iza šiški: Zašto ih mnogi žele baš sada isprobati?

Psihologija iza šiški: Zašto ih mnogi žele baš sada isprobati?

Ako pitate frizere svugdje u svijetu, koja je frizura postala najveći trend tijekom pandemijske godine, vjerojatno će vam svi reći kako se radi o šiškama i to svim vrstama, od velikih, do onih diskretnih

Frizer Sal Salcedo iz Los Angelesa navodi nekoliko različitih čimbenika koji pridonose tom trendu, ali kaže da je puno razloga zapravo psihološke prirode.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Iz holističke perspektive, kosa je alat koji može odražavati društvene promjene. Trenutno ljudi počinju vidjeti puno promjena u društvu. Da bismo vidjeli, potrebne su nam oči, a šiške ih naglašavaju - kaže Salcedo.

Osim odnosa s očima, kaže da šiške mogu poslužiti i kao fizički prikaz promjene koji ne uključuje odsijecanje sve kose.

- Svi nekako u ovom razdoblju promjena gledamo u sebe, razmišljamo i pitamo se tko smo mi sada. Dakle, šiške imaju smisla jer je to jedan od najlakših preobražaja koji mijenja vašu kosu i vašu energiju. Možete zadržati svoju dugu ili kratku kosu, ali šiške vam automatski daju novog vas - objašnjava.

Reuters/Pixsell

Iako su šiške nekoć bile dramatične, univerzalni simbol nekog bitnog životnog događaja, poput prekida, sada dobivaju novo značenje, a frizeri poput Salceda pokazuju kako mogu podići vašu ljetnu frizuru na novu razinu.

- Mijenjamo konotaciju i temu. Šiške postaju prihvaćenije nego ikad prije. Kada svuda oko sebe počnete viđati šiške, počnete ih i sami razmatrati. Uvijek kažem svojim klijentima da se želimo riješiti svih loših uspomena na šiške i učiniti ih sretnima - govori Salcedo.

Štoviše, kaže da ne postoji savršeni kandidat za šiške, jer prema njegovom iskustvu neke varijacije svima dobro stoje, samo je pitanje pronalaska pravog stila za vas.

- Šiške su zapravo samo alat za isticanje lica. Pitam svoje klijente koje dijelove lica žele istaknuti. Ako dodate još jedan sloj kose u razini očiju, na primjer, naglašavate oči. Možete istaknuti jagodicu ili obrvu, sve je u personalizaciji i podešavanje onoga što želite da vam kosa uokviri - objasnio je Salcedo za refinery29.