Lifestyle

Komentari 0

Puno žena nije sigurno: Treba li kožu trljati ili tapkati pri njezi?

Puno žena nije sigurno: Treba li kožu trljati ili tapkati pri njezi?

U konačnici, trebali biste učiniti sve što vam se u određenom trenutku čini boljom opcijom. Važnije je da ste dosljedni i uživate u svojoj rutini njege kože, ali se pritom pridržavate temeljnih pravila prema proizvodu

Stručnjacima za ljepotu puno govore o tome kako biste trebali nanositi svoje proizvode za njegu kože i to može biti poprilično zbunjujuće. Jedni predlažu da s dlanovima utisnete proizvod u lice i lagano tapkate. Tom tehnikom navodno se sprječava pojava bora, a i proizvod se prije upija u kožu. A s druge strane, imate one koji kažu da trljanje kružnim pokretima ili pokretima prema gore može pružiti sjaj iznutra.

POGLEDAJTE VIDEO:

Trebate li tapkati ili utrljati proizvode za njegu kože?

- U konačnici, trebali biste učiniti sve što vam se u određenom trenutku čini dobro. Važnije je da ste dosljedni i uživate u svojoj rutini njege kože. Hoćete li uživati ​​u tapkanju proizvoda ili biste radije uživali u laganoj masaži, pa, to je potpuno na vama. Tapkanjem proizvoda nježniji ste prema osjetljivoj koži. Trljanje daje pojačani protok krvi može pružiti sjaj iznutra te nije loša metoda za normalnu kožu. Opet, nikad nemojte previše energično trljati da ne biste izazvali nekakvu upalu - objašnjava estetičarka Tami Blake. 

Kreme za oči i ulja za lice

Kremu za oči možete lagano tapkati. Tamo je koža tako nježna i osjetljiva. Oko područja na očiju je najtanja koža na cijelom vašem licu, pa vrlo brzo neki pokreti mogu prouzročiti sitne bore. Možda bi bilo najbolje da skroz preskočite kružne pokrete i samo lagano tapkate - savjetuje Joanna Vargas, vlasnica salona za njegu kože. 

Ako koristite ulje za lice također stručnjaci predlažu da se takav proizvod tapka. Ravnomjerno zagrijte nekoliko kapi u rukama i tapkajte po koži.

Utapkavanje je nježnije nego klasično nanošenje preparativne kozmetike koja se najčešće radi umasiravanjem. Naime, laganim tapkanjem proizvoda koža je nježnija, manje sklona boranju i finim linijama, dok klasičnim nanošenjem kožu vučeš i 'maltretiraš'.

Također, utapkavanjem se proizvod apsorbira dublje u kožu. Na taj način je lice bolje prokrvljeno i kolagen se brže proizvodi. I najvažnije: utapkavanjem proizvod možeš ravnomjerno nanijeti po koži. 

Iako se krema utapkava, i dalje postoji smjer nanošenja - uvijek se počne s unutrašnje strane oka prema vanjskoj. Ili pak od nazolabijalnih crta prema obrazima, ili najpraktičnije - od čeljusti pa prema gore. 

Ne postoji jedan ispravan način nanošenja proizvoda za njegu kože. Dakle, bilo da se odlučite tapkati ili trljati, to je u potpunosti vaš izbor. Stručnjaci stoje uz laganu masažu za poticanje cirkulacije krvi što pridonosi još većim blagodatima njege kože. Ali metoda tapkanja ima svoje prednosti pogotovo kad je u pitanju područje oko očiju i nanošenje ulja, piše Mind Body Green.

Najčitaniji članci