Lifestyle

Komentari 29

Pustio je čudovišnog pauka da živi s njim u kući: Nadam se da će još narasti, djeca su navikla

Pustio je čudovišnog pauka da živi s njim u kući: Nadam se da će još narasti, djeca su navikla

Australac i njegova obitelj, nakon početnog šoka, nastavili su živjeti s ogromnim paukom, koji po kući lovi guštere. Tješe se kako ova vrsta rijetko napada ljude

Korisnici društvenih mreža šokirani su veličinom zvijeri, ali Jake Gray iz Australije kaže da je jedan od najvažnijih događaja u obitelji gledanje njihove 'sustanarke' kako hvata guštera.

POGLEDAJTE VIDEO:

Muškarac i njegova obitelj žive s golemim paukom u kući, a on se nada da će njegov 'ljubimac' postati još veći. Komentatori se pitaju se je li pauk, kojemu je Jake dao ime Charlotte, stvaran i planira li zapaliti svoju kuću kako bi eliminirao zvijer veličine ruke.

Jake je uvjeravao pratitelje da je Charlotte apsolutno odlična i da je jako sretan što je ima u svojoj kući. Zapravo, kaže, nakon što ju je promatrao kako raste tijekom prošle godine, raduje se vidjeti kako će još rasti, u budućnosti.

Divlji pauk prvi put se pojavio u Jakeovoj kući u Cairnsu, na krajnjem sjeveru Queenslanda prije nešto više od godinu dana, a nakon početnog šoka, njegova djeca navikla su se vidjeti malo čudovište kako se šeta po kući.

- Prvi put smo ugledali Charlotte prije 12 mjeseci i bila je već velika, a tijekom godine je samo rasla - rekao je.

Iako Charlotte može biti zastrašujuća na prvi pogled, nije tako strašna kao što izgleda. Pauk se oslanja na svoju veliku brzinu kako bi se izvukao iz opasnosti, a vrlo rijetko će ugristi ljude. Čak i tada, vjerojatno će vam ostati samo gadan ugriz, ali ne teže posljedice.

Stručnjakinja za pauke, Linda S. Rayor, piše da je malo vjerojatno da će vas pauci ozlijediti, a pauci lovci gotovo nikada ne grizu ljude jer se oslanjaju na brzinu kako bi pobjegli od većine grabežljivaca. 

- U 14 godina proučavanja australskih pauka lovaca, bila sam u kontaktu s tisućama jedinki i ugrizli su me samo 11 puta kada sam to uglavnom i zaslužila - dodaje Linda.

Vidjeti velikog pauka kako žvače guštera ili trči noseći miša - jer su nevjerojatno jaki za svoju veličinu - još uvijek može biti prilično šokantno. I doista, ljudi na društvenim mrežama nisu sigurni što bi Jake trebao učiniti sa svojim neobičnim ukućaninom, piše Daily Star.

- Znam da su pauci korisni i da ih uglavnom nije briga za ljude, ali ja bih svejedno spalio cijelu prokletu kuću - glasio je jedan od komentara.