Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Putovanje s blizancima ili više djece uvijek ima svoja pravila

Putovanje s blizancima ili više djece uvijek ima svoja pravila
1

Najbolje je putovati u vrijeme u kojem djeca obično spavaju, za razonodu ponesite omiljenu glazbu ili crtiće, a pripremite im i neke nove ili improvizirane igračke

VIDEO

Prilikom putovanja s više male djece, osim dodatnih paketa vlažnih maramica, pelena, bočica i hrane, nužna vam je doza smisla za humor s kojom ćete pristupati situaciji ako se dogode neizostavne nezgode. Planiranje puta također je ključno, a ako putujete avionom unaprijed najavite aviokompaniji kako putujete s dvoje ili više male djece, kako bi vam osigurali najpraktičnija sjedala i dodatnu pomoć stjuardese. 

Bez obzira na prijevozno sredstvo, svakako rezervirajte mjesta za svu djecu, ili kupite karte. Provjerite s kojim prijevoznim sredstvom imate popust na manju djecu. Putujete li zrakoplovom, a djeca su mala, provjerite pravila jer najčešće dozvoljavaju da samo jedno dijete bude vezano s majkom, ali da sva imaju svoje mjesto. 

U svakom slučaju, budući da znate da možete očekivati neočekivano, pokušajte se opustiti i stvari rješavati kako dolaze.

Vrijeme putovanja

Pokušajte isplanirati put u doba u kojem djeca uobičajeno spavaj, ako je riječ o kraćem putu. Ako je moguće, rezervirajte letove kod kojih nema presjedanja.

S autom

Putujete li autom, ponesite djeci njihovu omiljenu zanimaciju, poput cd-a s najdražim pjesmama. Slikovnice i slične knjigice im radije nemojte davati za vrijeme putovanja, jer bi im moglo postati mučno. Također im dajte neku "igračku" za što može poslužiti flaša vode ili etui za naočale, kako bi se imali čime zabavljati. 

Novo je zanimljivo

Za svaki slučaj kupite djeci neke nove igračke prije odlaska na put, jer će na njih biti duže koncentrirani te se zabavljati, nego da je riječ o igračkama koje su im otprije poznate.

Da se uši ne "čepe"

Maloj djeci se na putovanjima uši "čepe" više nego odraslima, zbog promjene tlaka. Zbog toga ona mogu postati nervozna i plakati, a to spriječite davanjem duda ili finih bombona.

Omiljeni crtić

Ako su vaša djeca izrazito nemirna u autu, pokušajte ih umiriti omiljenim crtićem. Snimite mu crtić na cd i ponesite svoj laptop, ali ne zaboravite prethodno napuniti baterije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju