Lifestyle

Komentari 0

Ralph Lauren predstavio majice izrađene od reciklirane plastike

Ralph Lauren predstavio majice izrađene od reciklirane plastike

Prije godinu dana američki je brend uveo u poslovanje ekološke protokole te lansirao liniju popularnih polo majica koje su ovih dana dobile novu kolekciju najavljujući promjenu u poslovanju

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Volimo retro: Koji će vintage trendovi biti hit u ljeto 2020?

Ralph Lauren ovih je dana povodom Dana planeta Zemlje predstavio širu kolekciju majica od eko tekstila, koja sada dolazi u više boja i varijanti. Vodeći brendovi u svijetu sve više poslovanja okreću u smjeru ekologije te u svoje protokole uvode i one koji podrazumijevaju korištenje recikliranih materijala, a oni plastični i odbačeni su na prvom mjestu.

Polo majica s potpisom Ralpha Laurena izuzetno je popularna diljem svijeta već godinama, no u posljednje vrijeme mijenja se tekstil, a među popularnijima je onaj od plastičnih boca.

Prvu polo majicu ovoga tipa brend je predstavio prije godinu dana, kreacija je u potpunosti napravljena od reciklirane plastike.

Poznata američka modna kuća za potrebe kreiranja nove kolekcije napravila je suradnju s kompanijom First Mile, programom koji inicira lokalno stanovništvo na Taiwanu da skuplja plastiku, a za jednu majicu potrebno je samo 12 plastičnih boca.

Plastika se preša, rastapa i pretvara u niti od kojih onda nastaje odjevni predmet. Čak je i proces bojanja promijenjen u način da nema potrebe za potrošnjom vode, objavio je Esquire.

Brand Ralph Lauren brend planira iskoristiti čak 170.000 plastičnih boca koje se u obliku otpada nalaze u prirodi, do 2025. godine.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Volimo retro: Koji će vintage trendovi biti hit u ljeto 2020?

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA

Najčitaniji članci