Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ramstek punjen pršutom i sirom te hrskava piletina

Ramstek punjen pršutom i sirom te hrskava piletina
1

Različite vrste ribe nanizane na štapiće, klasični ramstek punjen sirom i pršutom te slaninom obavijena piletina postaju nov doživljaj roštilja

VIDEO

Iako hrani pečenoj na roštilju ne treba ništa osim soli i papra, eksperimentiranje sa sastojcima može rezultirati odličnim okusima. Različite vrste ribe postat će delicija na ražnjiću. Kupite filete nekoliko vrsta riba, narežite ih na kockice, pokapajte limunovim sokom i maslinovim uljem te ostavite da stoje pola sata u posudi s malo češnjaka. Ribu nanižite na štapiće, između stavite krišku limuna ili limete te pecite po četiri minute sa svake strane. Ljubitelji mesa uživat će u ramsteku punjenom pršutom i ovčjim sirom. Na debljem ramsteku napravite džep i ugurajte ovčji sir omotan pršutom. Premažite senfom i pecite po želji, ovisno kakvo meso želite. Piletinu možete omatati slaninom i tikvicama, meso puniti začinima poput ružmarina, kadulje i peršina ili ga kombinirati s voćem poput suhih šljiva. Ovakve i slične ideje s detaljnim objašnjenjima možete pronaći u kuharici “Roštilj”, drugoj knjizi iz kolekcije kuharica na svim kioscima za 29,90 kn.

SVINJSKA VRATINA S POVRĆEM
SASTOJCI: 4 svinjska kotleta s vratnog dijela, 250 g trbušne maramice, tikvica, paprika, rajčica, sol, papar, češnjak
Namočite trbušnu maramicu u hladnoj vodi kako biste je lakše razvukli. Tikvicu narežite na kolute, a papriku i rajčicu na kockice. Dodajte nasjeckani češnjak i peršin te posolite i promiješajte. Kotlete posolite i popaprite. Rastegnite maramicu i narežite je na 4 komada. Na svaki stavite povrće i kotlet te čvrsto zamotajte. Pecite na umjereno vrućem roštilju po 10 minuta sa svake strane. Masnoća nije potrebna.

RAŽNJIĆI OD POVRĆA S TOFUOM
SASTOJCI: 200 g tofua, tikvica, crvena paprika, 100 ml umaka od soje, 2 češnja češnjaka, 60 ml maslinova ulja, peršin, 4 ažnjića
Pomiješajte umak od soje s maslinovim uljem te dodajte nasjeckani češnjak i peršin. Operite tikvice i narežite na debele trake. Papriku narežite na krupnije komade. Povrće pomiješajte s tofuom narezanim na kocke. Prelijte marinadom, oprezno promiješajte i stavite u hladnjak najmanje dva sata. Smjesu promiješajte više puta. Na ražnjiće redajte tofu i povrće. Pecite na roštilju četiri minute sa svake strane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'
NIJE IH SE TRUDILA SAKRITI

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'

Vjenčanje je prigoda koja ima posebna pravila odijevanja, no neki ipak pretjeraju. Naročito kad je riječ o uskim, kratkim haljinama od čipke i prozirnih materijala
Dnevni horoskop za ponedjeljak 6. svibnja: Lavovi će čeznuti za odmorom, a Ribe dobiti povišicu
ŠTO VAM ZVIJEZDE SPREMAJU?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 6. svibnja: Lavovi će čeznuti za odmorom, a Ribe dobiti povišicu

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 6. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje