Ravnopravno roditeljstvo je u interesu djece: Organizirane radionice i predavanja za očeve | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ravnopravno roditeljstvo je u interesu djece: Organizirane radionice i predavanja za očeve

Ravnopravno roditeljstvo je u interesu djece: Organizirane radionice i predavanja za očeve

Projekt od 10 mjeseci te 30 edukacija i ostalih aktivnosti koji osnažuje očeve u njihovom izboru da je ravnopravno roditeljstvo najbolji interes djece

VIDEO

Svako dijete ima pravo na svog superheroja. Svako dijete ima pravo na svog Supermena koji rješava sve njegove probleme i koji je čvrsta i sigurna stijena kada svoje dijete podigne na svoja ramena.

POGLEDAJTE VIDEO: Tata podržao sina u njegovoj ljubavi prema Elsi

Pokretanje videa...

Tata se zbog sina obukao u princezu iz crtića 01:19

Tate su super, ali nekada je i njima potrebna mala pomoć. Stoga u cilju poticanja očeva na veću uključenost u obiteljski život i aktivniju roditeljsku ulogu te poticanja rodne ravnopravnosti unutar obitelji, Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo od 01.09.2021. do 30.06.2022. održava projekt ‘ODABRALI TATE’. 

Nizom aktivnosti pružat će se pomoć očevima da osvijeste svoju ulogu u roditeljstvu, da kao ravnopravni roditelj mogu i trebaju sudjelovati u životu svoga djeteta, a bit će riječi i o poboljšanju odnosa među samim roditelja.

Na dosadašnjim aktivnostima Udruge sudjelovali su mame, tate i članovi obitelji iz cijele Hrvatske. Tako i ovaj put pozivamo da se projektu 'ODABRALI TATE' odazovu očevi, oni koji jesu i oni koji će to tek postati, ali i majke i svi oni koji su zainteresirani za temu ravnopravnog roditeljstva.

U 10 mjeseci održat će se:

  • 10 radionica savjetovanja Olivera Čanića, predsjednika Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo koji je u dosadašnjih 12 godina postojanja Udruge izravna i nemjerljiva savjetodavna pomoć.
  • 10 radionica grupe podrške Bojana Klapčića, diplomiranog psihologa.
  • 10 edukativnih radionica Ines Kovačić, diplomirane sociologinje i profesorice sociologije, s iskustvom u psihoanalizi i grupnoj analizi (grupnoj analitičkoj psihoterapiji) koje je ujedno i tajnica Udruge Životna linija (partner u projektu).
  • Postavljanje 10 info. točaka u knjižnicama, vrtićima i školama s informacijama o projektu 'ODABRALI TATE'.
  • Pružanje svakodnevne savjetodavne pomoći putem mailova, telefona te kroz individualne i grupne sastanke.

Prva radionica 'Ravnopravno roditeljstvo' i službeno predstavljanje projekta održat će se u petak 03.09.2021. od 17 do 19 sati u prostorijama MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54. Vodit će ju Oliver Čanić, a roditelji će saznati što je to ravnopravno roditeljstvo, koje su njegove prednosti, pozitivne prakse drugih zemalja i kako ga ostvariti u Hrvatskoj.

U utorak 14.09.2021. u 20 sati edukativnu radionicu održat će Ines Kovačić iz Udruge Životna linija, a u petak 24.09.2021. u 17 sati sastat će se grupa podrške gdje će polaznicima psihosocijalnu pomoć pružiti Bojan Klapčić.

Svako dijete ima pravo na mamu i na tatu, a prava i dobrobit djeteta beskompromisno moraju biti na prvom mjestu. Zajedničkim aktivnostima pokažimo da su ravnopravno roditeljstvo i sretno djetinjstvo svojoj djeci ODABRALI TATE!

Pozivamo vas na aktivno sudjelovanje u radionicama i edukacijama, a dobrodošli su i volonteri. U izvođenju projekta bit će uključeno najmanje 40 volontera, a koordinator je Zvonko Grgec, član Udruge i dobitnik volonterskog Oskara za 2020. godinu.

Projekt je financiran od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u sklopu njihovog Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

Zbog trenutne epidemiološke situacije i obaveznog vođenja popisa sudionika potrebno se prijaviti na radionice koje su besplatne.

Kontakti za prijave na edukacija, podršku i savjetovanja: 098 274 338 i 098 182 6423 ili na mail udruga.roditeljstvo@gmail.com.

Sve informacije o aktivnostima i rasporedu radionice potražite na:

Web - https://ravnopravno-roditeljstvo.com/

Facebook - https://www.facebook.com/Ravnopravno  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

'Hodala sam svaki dan 20.000 koraka dva tjedna, evo kako sada izgleda moje tijelo'
KAKVA TRANSFORMACIJA!

'Hodala sam svaki dan 20.000 koraka dva tjedna, evo kako sada izgleda moje tijelo'

Žena je podijelila video na društvenim mrežama svoje nevjerojatno brze promjene nakon što je dva tjedna hodala svakog dana po 20 tisuća koraka - traperice su joj postale preširoke
Vjenčala se u prozirnoj haljini, pa su je svi napali: Mislite li da je ova vjenčanica primjerena?
ISPUNITE ANKETU

Vjenčala se u prozirnoj haljini, pa su je svi napali: Mislite li da je ova vjenčanica primjerena?

Pernille Rosenkilde iz Kopenhagena vjenčala se sa svojom dugogodišnjom ljubavi i odabrala svoju savršenu vjenčanicu, no mnogi su se našli upropastiti joj veselje