Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Razlike su ogromne: Pogledajte gdje sve djeca spavaju u svijetu

Fotograf James Mollison napravio je foto serijal 'Gdje djeca spavaju', kojim je pokazao na kakvim sve mjestima siromašna i bogata djeca spavaju u cijelom svijetu

VIDEO

Od dječaka iz Pete avenije u New Yorku do djevojčice iz Nepala, mjesta na kojima djeca spavaju u svijetu drastično se razlikuju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:19

Dok su neki u luksuznim sobama, drugoj djeci mjesto za spavanje je tek madrac na prljavom podu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U svom foto serijalu 'Where Children Sleep' (Gdje djeca spavaju) fotograf James Mollison pokušao je prikazati ogromne razlike koje postoje među ljudima u svijetu i kako se standard mijenja od zemlje do zemlje.

- Nisam očekivao da će serijal biti tako uspješan. Posebno mi je drago što su zbog mojih fotografija ljudi počeli razgovarati i razmišljati o ljudima koji žive u drugačijim životnim okolnostima - rekao je Mollison, koji živi i radi u Veneciji, a koji je svoj serijal napravio prije nekoliko godina.

Fotografirao je djecu iz cijelog svijeta i mjesta na kojima spavaju. Djecu je namjerno fotografirao ispred neutralne pozadine, jer je htio da na fotografijama svi budu jednaki.

- Od samog početka, nisam htio da se ovdje radi samo o djeci i njihovim potrebama. Htio sam prikazati djecu u različitim situacijama - rekao je.

Dok je neke fotografirao bez problema, drugi su ga pak nevoljko pustili u svoj dom, a imao je problema i sa 'scenografijom'.

- Najveći problem je bio što su svi roditelji pospremili dječje sobe prije nego sam došao, bile su besprijekorno čiste, a ja se definitivno ne sjećam da je tako moja soba izgledala dok sam odrastao. Bilo je nemoguće nagovoriti roditelje da ostave sobe kakve jesu i da budu autentične - dodao je James.

Nakon ovog uspješnog projekta, sada planira napraviti foto serijal i o izbjeglicama u svijetu, piše CNN.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje