Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Razlike u načinu svađanja: On pregovara, ona plače

Razlike u načinu svađanja: On pregovara, ona plače
1

Muškarci prepirku vide kao poslovni razgovor. Nit se gubi kad žena počne plakati i vikati jer misli da je ne razumije, a oni postaju nemoćni i bez teksta

VIDEO

Svađe parova najčešće završe povrijeđenošću žene i osjećajem usamljenosti s obje strane jer je shvaćaju na drukčiji način. Muškarci prepirku vide kao vrstu poslovnog sastanka. Raspravljaju logično i argumentirano, a o osjećajima, kao i na sastanku, ne govore. Njihov je cilj postići rješenje. Žene razgovorom žele dati do znanja kako se osjećaju u određenoj situaciji. Svađa kulminira kad od muškarca traže iskren odgovor, a kad ga dobiju, osjećaju se povrijeđeno. Počinju vikati i plakati jer misle da ih se ne razumije, a oni se osjećaju krivima jer su dali logičan odgovor. Za obostrano zadovoljstvo potrebno je da žene argumetirano izraze s čime se ne slažu i kako se pri tome osjećaju. Muškarci će tako shvatiti u čemu je problem, a osjećaje neće doživjeti kao adut napada na njih.

ČETIRI PRAVILA ZA DOBAR RAZGOVOR
Pozorno slušajte što partner želi reći, uvažite njegove osjećaje, ostanite smireni tijekom cijelog razgovora i ne spominjite razlike među vama.

SLUŠANJE JE KLJUČNO ZA KOMUNIKACIJU
Slušanje partnera je bitno jer ćete, kad završi, shvatiti da ste mogli izgovoriti puno nepotrebnih riječi. Uz to, saznat ćete i kako ubuduće reagirati.

VISOKIM TONOVIMA NE RJEŠAVAMO NIŠTA
Povišenim tonovima tjeramo partnera da se brani i uzvraća napad. Ako želimo ravnopravan i razuman razgovor, vikanjem ga nećemo dobiti.

ISPRIKA OTVARA PUT PREMA POMIRENJU
Iako je u žaru svađe teško reći “oprosti”, ta je riječ jako konstruktivna. Ispričajte se za ono što ste krivo rekli, a sigurno je da ćete dobiti uzvrat.

"ZAKON SEDMOG DANA" U PREPIRKAMA
Ako ste se posvađali prije najmanje sedam dana i riješili problem, poslije ga više ne spominjite. Tako ćete samo zakomplicirati novu svađu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa