Lifestyle

Komentari 0

Recept za božićni puding kakav jede britanska kraljevska obitelj

Recept za božićni puding kakav jede britanska kraljevska obitelj

Na Twitteru pod nadimkom The Royal Family autor je podijelio recept za božićni puding koji tradicionalno jede britanska kraljevska obitelj, a objavili su i video kako ga pripremiti

Uz listu sastojaka, u poruci je kratak video u kojem se može korak po korak naučiti kako pripremiti ovu slasticu, piše TheTakeout.

POGLEDAJTE VIDEO: Tko su ljudi koji brinu za sigurnost kraljice Elizabete


Popis sastojaka odnosi se uglavnom na suho voće. Za izradu deserta trebat će vam grožđice, ribizli, sultana grožđice, miješane korice agruma, maslac, krušne mrvice, brašno, jaja, demerara šećer i još nekoliko začina.

Također možete uživati ​​u pokojem gutljaju viška jer recept zahtijeva pivo, tamni rum i rakiju.

Sastojci:

250 gr grožđica
250 gr ribizla
185 gr sultana grožđica
150 gr miješanih kora agruma
250 gr maslaca
250 gr krušnih mrvica
90 gr brašna
12 gr mješavine začina
2 jaja
180 gr šećera demerara
275 ml piva
40 ml tamnog ruma
40 ml rakije

Britanski puding nadilazi ono što se u SAD-u podrazumijeva pod tim nazivom jela. Britanski je puding manje želatinozan i i ima čvršću strukturu, a može biti slatki ili slani. Pudinzi se često flambiraju prije posluživanja, što može biti uzbudljivo.

Osim aspekta plamena, jelo inače izgleda prilično jednostavno i obično i tako se priprema. Kombinirajte suhe sastojke, dodajte vlažne i smjesu ubacite u podmazanu posudu prije nego što je kuhate na pari u dubokom loncu.

Impresivna količina alkohola u pudingu omogućuje mu duži rok trajanja, tako da ga možete čuvati na hladnom i tamnom mjestu do Božića. A ako ga stvarno želite jesti poput Windsora, imajte na umu da se ovaj desert lijepo sljubljuje s desetljećima dugim obiteljskim skandalima.

Najčitaniji članci