Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Ribafish je uzor: 'Riba je rekao da ne bacate smeće u more...'

Na Gradskoj plaži Banje dočekalo ga je 140 djevojčica i dječaka. Osmjeh im nije silazio s lica dok su ga promatrali širom otvorenih očiju, u iščekivanju onoga što će im reći

Foto: Domagoj Jakopovic Ribafish
9 komentara

Nakon dočeka na svjetioniku kod rta Ražnjić kraj Lumbarde, okrijepili smo se u Maestralu, kod Zureta i Torkulu, zaspali kod Majinih i ujutro krenuli za grad Korčulu. A tamo 140 klinaca, navijanje, sve... Hvala Vinki, Maji, Andreji, Ivani i svima na čudesnoj atmosferi, smijehu, slikavanju, svemu. Mislim da sam od treme pričao nebuloze, ali kad smo odlazili smo čuli kako jedan klinac priča starcima - 'Riba je rekao da ne bacate smeće u more!', napisao je Domagoj Jakopović zvani Ribafish nakon uzbudljivog dana na Korčuli gdje se mnoštvo mališana okupilo oko njega, sretnih što imaju priliku biti dijelom njegovog projekta RokOtok.

Foto: Domagoj Jakopovic Ribafish

Na Gradskoj plaži Banje dočekalo ga je 140 djevojčica i dječaka. Osmjeh im nije silazio s lica dok su ga promatrali širom otvorenih očiju, u iščekivanju onoga što će im reći. Okupili su se oko njega, fotografirali ga, ispitivali sve i svašta, tražili da im se potpiše na knjigu koju je napisao, a nosi isti naziv kao i projekt 'RokOtok', mahali mu dok je odlazio...

Foto: Domagoj Jakopovic Ribafish

- Satraše nas hranom u Moro Beach Stupe i Mati, gostovao na Radiju Korčuli, Viviane mi je masažom opet vratila rame u život - dodao je nakon jučerašnje avanture.

Foto: Domagoj Jakopovic Ribafish

Danas, u subotu se druži s klincima u Gradini i u Brni, a najavio je i kako će to izgledati u nedjelju.

- U nedjelju prvi put bez divnog Ivana Jurica plivam 15.000 metara do Lastova i to u 5 ujutro iz Brne. Da, krivo sam izmjerio... Fige, plivamo dalje za #rokotok - napisao je na Facebook stranici RokOtok.

Foto: Domagoj Jakopovic Ribafish - Ništa mi ne može vratiti mog sina, ali ideja da se družim s drugom djecom i roditeljima, pričam im o značenju ekologije, ljepotama Lijepe Naše, prednostima zdravog života i sporta, pa odemo tražiti skriveno blago, nekako me sve to vraća u život i daje mu kakav-takav smisao - opisao je projekt povezivanja 50 naseljenih otoka prije nego je zaplivao.

NASTAVLJA AVANTURU ZA SINA Riba pliva dalje: 'Tijelo kaže ne, mozak kaže ne, Rok kaže - da'

Na Facebook stranici RokOtok piše kako je projekt nastao:

RokOtok je nastao u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini.

Njegov otac Domagoj Jakopović, kojeg ćemo dalje zvati jednostavno Riba, odlučio je nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili Rokov nikad završen životni projekt.

Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh.

A upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima, planira djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

Zaplivajte s Ribom, družite se s djecom i budite i vi dio RokOtoka - lijepe i plemenite priče u koju su pozvana sva djecu bez obzira na dob, tate i mame, bake i djedovi… i svi koji su još uvijek djeca u srcu i duši.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message