Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Ribafish je uzor: 'Riba je rekao da ne bacate smeće u more...'

Ribafish je uzor: 'Riba je rekao da ne bacate smeće u more...'

Na Gradskoj plaži Banje dočekalo ga je 140 djevojčica i dječaka. Osmjeh im nije silazio s lica dok su ga promatrali širom otvorenih očiju, u iščekivanju onoga što će im reći

VIDEO

Nakon dočeka na svjetioniku kod rta Ražnjić kraj Lumbarde, okrijepili smo se u Maestralu, kod Zureta i Torkulu, zaspali kod Majinih i ujutro krenuli za grad Korčulu. A tamo 140 klinaca, navijanje, sve... Hvala Vinki, Maji, Andreji, Ivani i svima na čudesnoj atmosferi, smijehu, slikavanju, svemu. Mislim da sam od treme pričao nebuloze, ali kad smo odlazili smo čuli kako jedan klinac priča starcima - 'Riba je rekao da ne bacate smeće u more!', napisao je Domagoj Jakopović zvani Ribafish nakon uzbudljivog dana na Korčuli gdje se mnoštvo mališana okupilo oko njega, sretnih što imaju priliku biti dijelom njegovog projekta RokOtok.

Na Gradskoj plaži Banje dočekalo ga je 140 djevojčica i dječaka. Osmjeh im nije silazio s lica dok su ga promatrali širom otvorenih očiju, u iščekivanju onoga što će im reći. Okupili su se oko njega, fotografirali ga, ispitivali sve i svašta, tražili da im se potpiše na knjigu koju je napisao, a nosi isti naziv kao i projekt 'RokOtok', mahali mu dok je odlazio...

- Satraše nas hranom u Moro Beach Stupe i Mati, gostovao na Radiju Korčuli, Viviane mi je masažom opet vratila rame u život - dodao je nakon jučerašnje avanture.

Danas, u subotu se druži s klincima u Gradini i u Brni, a najavio je i kako će to izgledati u nedjelju.

- U nedjelju prvi put bez divnog Ivana Jurica plivam 15.000 metara do Lastova i to u 5 ujutro iz Brne. Da, krivo sam izmjerio... Fige, plivamo dalje za #rokotok - napisao je na Facebook stranici RokOtok.

- Ništa mi ne može vratiti mog sina, ali ideja da se družim s drugom djecom i roditeljima, pričam im o značenju ekologije, ljepotama Lijepe Naše, prednostima zdravog života i sporta, pa odemo tražiti skriveno blago, nekako me sve to vraća u život i daje mu kakav-takav smisao - opisao je projekt povezivanja 50 naseljenih otoka prije nego je zaplivao.

Riba pliva dalje: 'Tijelo kaže ne, mozak kaže ne, Rok kaže - da'
Riba pliva dalje: 'Tijelo kaže ne, mozak kaže ne, Rok kaže - da'

Na Facebook stranici RokOtok piše kako je projekt nastao:

RokOtok je nastao u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini.

Njegov otac Domagoj Jakopović, kojeg ćemo dalje zvati jednostavno Riba, odlučio je nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili Rokov nikad završen životni projekt.

Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh.

A upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima, planira djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

Zaplivajte s Ribom, družite se s djecom i budite i vi dio RokOtoka - lijepe i plemenite priče u koju su pozvana sva djecu bez obzira na dob, tate i mame, bake i djedovi… i svi koji su još uvijek djeca u srcu i duši.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje