Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Riješite se neugodnih mirisa iz doma: Od cigareta, vlage, ribe

Riješite se neugodnih mirisa iz doma: Od cigareta, vlage, ribe

Da bi vam iščeznuo neugodni miris crnog ili bijelog luka s ruku, istrljajte ih talogom od crne kave. Ako osjećate lagani miris vlage u domu, riješite ga se prirodnim ugljenom

VIDEO

Miris u namještaju 

Ako se u namještaju osjeća neugodan miris, prebrišite ga iznutra rastvorom hipermangana. Ovaj rastvor može se koristiti i za uklanjanje neugodnog mirisa crnog luka s ruku. Vrećice čaja upit će neugodne mirise i zamirisati ormar. Možete na njih kapnuti i malo eteričnog ulja, npr. od limuna ili metvice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

čišćenje 00:58

Ustajali miris u kuhinji

Kad zrak u kuhinji postane ustajao, može se osvježiti ako se u velikom loncu vode sat vremena kuhaju šaka klinčića, tri-četiri muškatna oraščića, četiri-pet štapića cimeta te nekoliko kori naranče ili limuna. Ohlađena tekućina može se uliti u bočice s raspršivačem te se upotrijebiti u kuhinji ili bilo kojoj drugoj prostoriji u domu i uredu. 

Smrad iz kante za smeće

Kante za smeće najbolja su mjesta za razvoj plijesni i bakterija koje izazivaju neugodne mirise. Kako bi se spriječilo nakupljanje tih nametnika, pospite pola šalice boraksa ili natrij tetraborata na dno kante za smeće svaki put poslije pražnjenja.

Najezda stjenica: Evo kako ih se riješiti u krevetu, po kući i stanu
Najezda stjenica: Evo kako ih se riješiti u krevetu, po kući i stanu

Miris luka 

Da bi vam iščeznuo neugodni miris crnog ili bijelog luka s ruku, istrljajte ih talogom od crne kave. Nož kojim ste rezali luk izgubit će neugodan miris ako se odmah nakon uporabe zagrije iznad plamena. 

Neugodni mirisi iz tepiha

Posipanje smjese od šalice boraksa i 15 kapi eteričnog ulja lavande će definitivno ukloniti neugodne mirise i osvježiti tepih. Neugodni mirisi mogu se neutralizirati i prskanjem osvježivačima odjeće. Poželjno ga je usisavati triput na tjedan, no ako imate ljubimce, i svaki dan.

Miris pržene hrane

Prije nego što započnete s prženjem mesa ili ribe, ogulite jabuku i nasjeckajte je na tanke kriške, koje potom, dio po dio, popržite na ulju. Nakon što se ulje dovoljno zagrije, a jabuke poprime lagano smećkastu boju, bacite ih i na vatru stavite druge - sve dok ne potrošite sve. Tek zatim započnite s prženjem mesa. Ovim ćete trikom učinkovito doskočiti teškom i ustajalome mirisu koji se u stanu inače dugo zadržava nakon prženja. 

Neugodni mirisi u hladnjaku

Neugodne mirise u hladnjaku će neutralizirati šalica sa par žlica svježe mljevene kave. A u slučaju da vam nenajavljeno dolaze gosti, neugodne mirise od kuhanja ručka ili nedavno iznesenog smeća će prikriti kuhanje obične turske kave. Ona će ispuniti zrak opojnom aromom, a vi ćete imati spremnu kavu za goste. 

Miris kupusa 

Da biste iz kuhinje odstranili miris kupusa (kupus, kelj, karfiol) pri kuhanju ovog povrća stavite u platnenu vrećicu tvrdi komad kruha da se kuha zajedno s povrćem. 

Miris ribe 

Uklonit ćete ga ako ruke dobro istrljate solju pa potom operete u hladnoj vodi. Da bi se uklonio miris morske ribe s posuđa, suđe treba dobro izribati talogom crne kave pa ih potom oprati u hladnoj vodi. 

Miris duhana 

Da bi se ovaj miris odstranio preko noći, u prostoriji gdje se pušilo ostavite dva do tri vlažna ručnika. Na njih se može nakapati malo omekšivača za rublje. Ujutro se neće osjećati nikakav miris. U prostorijama gdje se nalazi više pušača, dobro je upaliti svijeću i ostaviti je da gori. Ona ce vrlo brzo pokupiti sav dim i neće dopustiti nagomilavanje novog. 

Miris vlage

Ako osjećate lagani miris vlage u domu, riješite ga se prirodnim ugljenom. Komadić izmrvite u šalicu ili na tanjurić, može čak i u staru čarapu i smjestite ga u blizini mjesta gdje se najjače osjeća vlaga. 

Eklektični stil vlada interijerom: Poigrajte se i oslobodite maštu
Eklektični stil vlada interijerom: Poigrajte se i oslobodite  maštu

Miris češnjaka

Želite li s dlanova odstraniti miris češnjaka, u rukama trljajte peršin. Potom operite ruke. Ako je miris još tu, ruke protrljajte s malo kuhinjske soli. Kako biste ruke oslobodili neugodnoga mirisa nakon rezanja luka i poriluka, najprije ih operite, a zatim osvježite s malo ružine vodice. 

Miris hrane u plastičnom posuđu

Iz plastičnih posuda u kojima ste držali hranu uklonit ćete neugodan miris ako ih preko noći ostavite u toploj vodi s malo sode bikarbone. Također, staklenke će biti čišće i bez neugodnih mirisa ako ih operete u mješavini vode i žličice senfa u prahu. 

Miris ljubimca

Nakon što ste oprali i očistili kutiju s pijeskom, izribajte je mješavinom litre tople vode i 60 g sode bikarbone. Dobro isperite pa stavite svježi pijesak. Soda je i izvrsni šampon za suho pranje psa. Stavite je na krzno pa temeljito raščešljajte. 

Aromatični dom

Ako želite zadržati osvježavajuće mirise u svojem stanu probajte zakuhati kriške limuna, naranče, mente, vanilije,karanfila ili malo muškatnog oraščića. Mirisi ovih namirnica se kuhanjem pojačavaju, a djeluju smirujuće i osvježavajuće. A postoji i drugi način. Za brzinsko osvježenje doma nakapajte nekoliko kapi esencijalnog ulja na žarulje u prostorijama. Nakon što se lampa ugrije, ugodan će se miris brzo proširiti domom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju