Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Rodila u helikopteru pa sinu dala ime po 'mjestu' rođenja

Kad je osjetila trudove, Chrystal je bila u 35. tjednu trudnoće i liječnici su procijenili da treba hitnu evakuaciju do bolnice koja ima odjel neonatologije, no rodila je u - helikopteru

VIDEO

Malenom Sky Aaronu mama Chrystal Hicks zasigurno će morati barem milijun puta ispričati priču o tome kako je došao na svijet. Rođen je, naime, na otprilike 18.000 stopa, ili 5460 metara u zraku, nakon što je Chrystal dobila trudove i hitno trebala biti prebačena u rodilište. 

POGLEDAJTE VIDEO: Mame koje su rodile kod kuće kažu da bi sve ponovile 

Pokretanje videa...

02:52

Kako je 4. kolovoza prije podne doživjela trudove, a bila je u 35. tjednu trudnoće, znala je da će uskoro vjerojatno morati u bolnicu, no nije mislila da je stvarno hitno. Oko 19 ili 20 sati trudovi su počeli jačati, pa je njen susjed nazvao 911.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Pokazala tijelo nakon porođaja: Vidite celulit na mojim nogama
Pokazala tijelo nakon porođaja: Vidite celulit na mojim nogama

Tada je prevezena u bolnicu u gradiću Glennallen na Aljasci, no kako ta bolnica nema neonatalnu jedinicu, a liječnici su procijenili da će ta vrsta skrbi biti potrebna, ubrzo su pozvali medicinski tim za evakuaciju. 

Rodilja je 5. kolovoza ukrcana u helikopter, no nakon samo 20-ak minuta leta pukao joj je vodenjak i ubrzo je rodila. 

- Morala sam odmah tiskati. Legla sam na leđa i jednostavno rodila - kaže majka, koja isprva nije bila sigurna kako da nazove svoje četvrto dijete. No, jedna rođakinja dala joj je ideju da dječaku nadjene ime Sky (Nebo), prema mjestu rođenja. Dala mu je i srednje ime Aaron, kako bi dodatno simboliziralo mjesto rođenja.

Osuđivali su me zbog porođaja kod kuće, izgubila sam prijatelje
Osuđivali su me zbog porođaja kod kuće, izgubila sam prijatelje

Iako često interveniraju, ekipa iz hitnog medicinskog tima helikopterske službe LifeMed Alaska nije često u situaciji da se tijekom leta rađaju bebe. 

- U svojoj 20-godišnjoj karijeri mogu se sjetiti možda četiri porođaja - kaže za Insider glavni operativni direktor Aljaske, Steve Heyano. No, oni su uvijek spremni: LifeMed leti s Isoletom, inkubatorom koji može održavati dijete na životu. 

Sky Airon je imao oko 2,3 kilograma kad se rodio i u početku je imao respiratorne probleme, pa je bio priključen na aparat za disanje u neonatalnoj jedinici intenzivne njege u Naazijskom medicinskom centru Alaska, u gradu Anchorage.

Otpušten je nakon otprilike dva tjedna, 22. kolovoza i sada je kod kuće s obitelji i dobro se razvija, prenosi Insider. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom
Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme