Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Roditelji otkrili kako uspijevaju pripremiti večeru baš svaki dan

Roditelji otkrili kako uspijevaju pripremiti večeru baš svaki dan
1

Za mnoge roditelje večere su prilično naporne. Zbog njih balansiraju između dječjih obveza i vlastitih poslova, pa je teško svake večeri staviti hranu na stol kako bi svi jeli zajedno

VIDEO

Naravno, postoje brojni savjeti kako zaposlene obitelji mogu tijekom tjedna večerati zajedno, kao i ideje na koji način razgovarati s djecom za stolom. No zajednica roditelja okupljena na Facebook stranici HuffPosta podijelila je svoje iskrene savjete kako uspiju organizirati obiteljsku večeru, piše HuffPost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:16

Iako mnogi čitatelji ističu važnost pripreme hrane, ima i drugih vrijednih promišljanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nama je jednostavno. Unaprijed se dogovorimo oko toga što ćemo jesti tijekom tjedna. Smatramo da je rasprava i odlučivanje oko izbora jela zapravo gubljenje vremena, i umjesto toga radije razgovaramo. Jedemo zajedno najmanje pet do šest puta u tjednu. Sjednemo za stol, bez mobitela. U našoj je kući zabavno jesti u dnevnom boravku jer ga nikad nismo dovršili, pa se smijemo zbog toga - napisala je Kryssy Elyse.

- Ja mijenjam jelovnik svakih 10 tjedana. Za vikend izvučem recepte za sljedeći tjedan, provjerim što imam od namirnica i kupim u trgovini. Obično kupujem za cijeli tjedan. Čini mi se da ću prije skuhati domaću hranu ako znam što pripremiti i imam sve sastojke te ne moram odlaziti u trgovinu. Dodatno, kako tjedan prolazi, jedva čekaš vidjeti što ćeš pripremiti sljedeće - ispričala je Karen Miller.

Prehrana Vikinga mogla bi biti lijek za one s povišenim tlakom
Prehrana Vikinga mogla bi biti lijek za one s povišenim tlakom

- Planiram obroke za cijeli tjedan. U petak odem u veliku kupnju i nabavim sve, a eventualno skoknem u utorak po svježe namirnice. Ako imam veliku gužvu, pripremim što mi je najbrže, a ostatak tjedna kuham kako sam planirala. Moja djeca rado sudjeluju i nadam se kako će kad odrastu voljeti kuhanje. Zatim sjednemo oko stola, nema elektronike, a slušamo jazz. Mislimo da nam to pomaže da više uživamo u zajedničkom objedu te da se umirimo - kaže Adriana Leigh.

- Tijekom vikenda kupujemo hranu i planiramo naše večere. Tko god je kod kuće oko pet i ima najmanje posla, preuzima obvezu kuhanja. Ako neko od djece ima školske ili sportske aktivnosti u to vrijeme, mi ostali sjednemo na zajednički objed bez njega. U kući je zabranjen WiFi od 18 do 19 sati. Dok sam studirala i bila samohrana majka rijetko smo zajedno objedovali kod kuće, no i tada sam ustajala rano i pripremila doručak i to je bio naš zajednički objed - piše LaTisha Osborne Spice.

Kvalitetna prehrana temelj je za dobro zdravlje i energiju
Kvalitetna prehrana temelj je za dobro zdravlje i energiju

- Kao i većina, planiramo unaprijed. Ranije tijekom dana pripremimo što možemo, postavimo stol, napravimo salatu, a zatim pripremimo hranu prije pečenja i stavimo je u hladnjak do večere - objasnila je Kathy Stamey.

Group of friends eating at a restaurant

- Nas ima petero i kako bi svi sudjelovali, svatko bira jedan jelovnik. One druge dvije večeri jedemo kod djeda i bake ili su na meniju ostaci - kaže Kelly Holt Nelms.

Smiling mother and daughter 8, 9 years old cooking together in kitchen vegetable salad. Healthy home food, communication parent and child.

- Tijekom vikenda kuham više hrane. Napravim dvostruko više chillija, juha i umaka koje potom zamrzavam i koristim tijekom tjedna za večeru - iskrena je Jaime Ross.

Jedite veće obroke za doručak, to je tajna zdravlja i vitke linije
Jedite veće obroke za doručak, to je tajna zdravlja i vitke linije

- Kuham što mi se nađe pod rukom, a zatim nekad pripremim i piknik večeru kako bismo svi zajedno stigli jesti prije drugih obveza - napisala je Lauren Bechtein Printke.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:47

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru