Lifestyle

Komentari 3

Ruke je nakon pranja jednako bitno dobro osušiti kao i oprati

Ruke je nakon pranja jednako bitno dobro osušiti kao i oprati

Mokre ruke lako prenose ili pokupe klice. Sušenje ruku čistim ručnikom ili papirnatom maramicom za jednokratnu upotrebu najsigurniji je izbor za smanjenje rizika od širenja klica

Da, sušenje ruku jednako je važno kao i pranje. Znate koliko je važno prati ruke, posebno zbog trenutnih okolnosti. Međutim, vjerojatno niste znali da sušenje ruku može biti jednako važno kao i pranje. Nakon pranja ruku vrlo je važno da temeljito osušite ruke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Mokre ruke lako prenose ili pokupe klice. Bakterije se češće prenose s mokre kože nego sa suhe kože.

Kako pravilno osušiti ruke?

Prvo perite ruke nekih 20 do 30 sekundi. Cilj je osigurati da ruke ne kontaminirate bakterijama u procesu pranja ili sušenja ruku. Dakle, ako imate mogućnost sušenja ruku papirnatim ili platnenim ručnicima, odaberite jednu od te dvije stavke. Nemojte ostaviti ruke da se same osuše na zraku. 

Prema nekim istraživanjima električne sušilice za ruke na zrak zapravo imaju potencijal širenja bakterija puhanjem. Korištenje sušila za ruke u javnim zahodima najgori je način da osušite oprane ruke. Sušilice za ruke predstavljaju rizik jer i lice može udisati te bakterije.

Sušenje ruku čistim ručnikom ili papirnatom maramicom za jednokratnu upotrebu najsigurniji je izbor za smanjenje rizika od širenja klica, piše Reader's digest.
 

Najčitaniji članci