Lifestyle

Komentari 4

S maslinovim uljem ispolirajte namještaj, očistite vrtni alat...

S maslinovim uljem ispolirajte namještaj, očistite vrtni alat...

Osim što ima velike zdravstvene blagodati i što ga često koristimo u kuhinji, maslinovo ulje može biti dobar alat prilikom čišćenje kožnog i drvenog namještaja, drvenih podova, vrtnog alata...

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Evo kako napraviti svijeću koja će otjerati komarce, mušice...

Maslinovo ulje nije samo čudesni sastojak u kuhinji. Njega možete koristiti i za pregršt stvari u domu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Pomoć češnjaka, maslinovog ulja, luka...

1. Poliranje namještaja

Nanesite maslinovo ulje na mekanu krpu. Kako bi vaš namještaj što manje mirisao na maslinovo ulje dodajte nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja.

2. Oslobodite zaglavljeni patentni zatvarač

Zapeo vam je patenti zatvarač na pola puta? Bez brige, maslinovo ulje je rješenje. Jednostavno nanesite maslinovo ulje na blazinicu i prijeđite preko zubiju vašeg patentnog zatvarača. Nakon toga nježno pomaknite patenti zatvarač u smjeru u kojem želite. 

3. Zasjajite uređaje od nehrđajućeg čelika

Nanesite maslinovo ulje na nehrđajući čelik koristeći mekanu čistu krpu. Ne samo da donosi sjaj, već i sprječava stvaranje fleka, korozije i mrlja.

4. Uklonite boju s kože

Komo News

Volite slikati, a ne znate kako da poslije skinete boju s vaše kože? Utrljajte maslinovo ulje na kožu gdje je boja, ostavite nekoliko minuta i isperite sa sapunom i vodom. 

5. Popravite škripava vrata

Maslinovo ulje je dobro za podmazivanje tako da s njim možete riješiti problem škripavih vrata. 

6. Lakirajte cipele

Lak za cipele grozno miriše, a maslinovo ulje miriše na... maslinovo ulje. Osim toga, s maslinovim uljem nećete uprljati niti usmrdjeti ruke. Našpricajte malo maslinovog ulja na cipele i voila - dobiti ćete visoki sjaj vaših cipela. 

7. Očistite svoj vrtni alat

Malo maslinovog ulja nanesenog na vaš vrtni alat prije kopanja može smanjiti nakupljanje prljavštine. Također može pomoći u sprječavanju hrđe i korozije. 

8. Čišćenje namještaja od kože 

Utrljajte maslinovo ulje u kožnu stolicu ili kožni kauč, ostavite da odstoji 30 minuta, a zatim obrišite višak. Vaš kožni namještaj će vam biti zahvalan. 

9. Uklonite žvakaću gumu

Dreamstime

Imate gumu u kosi? Nadamo se da ne! Dođete li do ove ljepljive situacije, samo uzmite maslinovo ulje. Namočite ga u krpu, omotajte ga oko kose i ostavite da odstoji deset minuta. Guma će se raspasti i doslovno vam kliziti s kose.

10. Za sjajne drvene podove

Na čistu mekanu krpu namočenu u vrućoj vodi i s malo limunova soka stavite nekoliko kapi maslinovog ulja i vaš drveni pod će zablistati i sjajiti se kao novi.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Super trik: U samo 5 minuta mikrovalna pećnica će blistati
 

Najčitaniji članci