Obavijesti

Lifestyle

Komentari 38

Sa seksi igračkama vratite se u 'formu za seks' nakon poroda

Sa seksi igračkama vratite se u 'formu za seks' nakon poroda

Seksualne igračke uz svoju očitu namjenu, mogu biti i korisne mladim mamama. Stručnjakinja za tantrički seks savjetuje da si povratak seksu olakšaju koristeći manja seksualna pomagala

VIDEO

Seksualne igračke su sve popularnije među ljudima i sve više seksualnih terapeuta ih preporučuje za začinjavanja seksa i povećanje samopouzdanja, a sada ih stručnjakinja za tantrički seks, Tami Rose, preporučuje novima majkama.

- Ljubav, strah, radost i umor su samo dio osjećaja koji obuzimaju nove roditelje u tjednima i mjesecima nakon porođaja. Uostalom, žene drage, upravo ste izgurale nešto veličine lubenice iz vagine, tako da nije teško shvatiti erupciju emocija koju prolazite. To je normalno nakon trudnoće i poroda. Fizički, tijelo se treba oporaviti, a vi morate ponovo naučiti kako vaše novo tijelo funkcionira, a seksi igračke vam s time mogu pomoći - izjavila je Rose za Cosmopolitan.  

Tami je objasnila kako seksi igračke mogu pomoći ženama koje su nedavno rodile.

1. Upoznajte se ponovo sa svojim tijelom

- U samo devet mjeseci žensko tijelo prođe ogromne promjene i mnoge žene nakon poroda umjesto da same sebi skidaju kapu, bore se s lošom slikom o sebi i svojem tijelu. Ako vam je teško prepustiti se seksu jer stalno razmišljate o svojem tijelu, probajte prvo iskoristiti igračke poput lubrikanta i vibratora da potaknete i ponovo upoznate svoje tijelo te njegove reakcije na podražaje. Nakon par puta, puno lakše ćete se upustiti u seksualni odnos s partnerom - objašnjava Rose.

Osjećate peckanje ili svrbež? Možda ste alergični na seks...
Osjećate peckanje ili svrbež? Možda ste alergični na seks...

2. Igračke vam mogu pomoći u pripremi za ponovni seks s partnerom

- Nakon rođenja djeteta seksualni život između vas i vašeg partnera može se bitno promijeniti. I uz to, još ste prepune hormona koji vam jednu minutu govore da budete tužne, a drugu da se veselite kao mala djeca. Ali, kad osjetite da je vaše tijelo već prošlo veći dio procesa zacjeljivanja, slobodno se možete fokusirati na svojeg partnera i želju da se ponovo fizički povežete - izjavila je Rose.

Objašnjava da fizičko povezivanje s partnerom ne mora uključivati samu penetraciju. Savjetuje parovima da se posvete seksualnim igricama, zavođenju, pa čak i zajedničkoj kupnji seksualnih pomagala ili seksi rublja.

Napokon imamo odgovor zašto žene stenju za vrijeme seksa
Napokon imamo odgovor zašto žene stenju za vrijeme seksa

3. Pomažu kod ublažavanja bolnog seksa nakon poroda

- Većina žena će tijekom poroda osjetiti djelomično pucanje negdje na ili oko vagine, stoga bacanje u krpe s partnerom neće biti opcija dok ne zacijelite. Majke se trebaju posvetiti sebi i zacjeljivanju svojih rana. A seksualnu želju, koja postoji bez obzira na bol, majke si mogu olakšati seksualnim igračkama. Dobra ideja je probati tanki mini vibrator. On će pomoći kod rastezljivosti vaginalnih zidova, povećavajući seksualni podražaj - savjetuje Rose.

4. Mogu pomoći učvrstiti vaginalne zidove i donje mišiće zdjelice

Tami objašnjava da nakon rođenja djeteta, mišići rodnice i zdjelice može oslabiti, zbog čega i sam orgazam može postati neugodno iskustvo. Bez ikakve vrste treninga poda zdjelice, ovo će vjerojatno i dalje biti problem.

- Seksualne igračke mogu se koristiti kako bi vaginalno tkivo ponovo postalo fleksibilno, sprečavajući sužavanje istog. Također, upotrebom manjih seksualnih igračaka pojačat će se protok krvi u vaginalno područje koje će se tako brže oporaviti od poroda - zaključuje Tami Rose.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje