Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Sakrijte podočnjake pravilnim nanošenjem korektora i pudera

Sakrijte podočnjake pravilnim nanošenjem korektora i pudera

Svi ponekad imamo podočnjake, neki i češće od drugih, stoga je dobro znati trik s kojim ćemo smanjiti vidljivost tog tamnog područja koje odaje umor, brigu i neispavanost

VIDEO

Koža oko očiju je prirodno super tanka i krhka - to vjerojatno već znate, što za neke znači mrežu plavo-ljubičastih vena, posebno kada se te krvne žile prošire (kao nakon noći lošeg sna). 

POGLEDAJTE VIDEO: Kako šminka profesionalac?

Pokretanje videa...

Sir john - Pravilno korištenje korektora 02:55

Za druge, veća proizvodnja melanina može uzrokovati da koža u tom području postane tamnija, što rezultira tamno obojenim polumjesecima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Različiti uzroci, naravno, zahtijevaju različita rješenja za lokalnu njegu kože - kofein za sužavanje proširenih krvnih žila, antioksidansi ili arbutin za posvjetljavanje zasjenjenog područja. Što se tiče šminke, bez obzira na vrstu podočnjaka, potezom korektora može se poništiti diskoloracija - barem tijekom dana.

Fotolia

Kako nanijeti korektor na podočnjake?

- Moj savjet je da korektor nanesete samo tamo gdje vam je potreban, a zatim ga razmažite kako bi prirodno izblijedio s ostatkom šminke - kaže vizažistica Jenny Patinkin.

Kjučno je nanijeti korektor samo tamo gdje je potrebno.

- Ten vaše kože će izgledati čudno ako ga nanesete na kožu koju ne treba korigirati - nastavlja. 

Od sive pa do srebrne: Ledeni make-up za sve toplije dane
Od sive pa do srebrne: Ledeni make-up za sve toplije dane

Koža na različitim dijelovima ima različite podtonove, uključujući nekoliko različitih tonova u malom području oko očiju. 

Jednostavno premazivanje jednom bojom po cijeloj toj raznolikoj površini može stvoriti dojam da koža izgleda 'ispeglano' i jednodimenzionalno. 

Kada izjednačite samo područja 'pod utjecajem podočnjaka', vaša koža izgleda prirodno svijetla i ujednačena.

e.l.f. Camo korektor

Uzmite korektor po izboru i precizno ga nanesite pokrivajući većinu (ali ne cijelo) područje podočnjaka.

- Pustite na trenutak da formula oksidira, a zatim navlažite malu spužvicu za šminku i tapkajte njome po mjestu na koje ste nanijeli korektor te okolnim mjestima kako bi se korektor lijepo sjedinio s kožom - savjetuje za Mind Body Green

Nakon što prikrijete te podočnjake, Patinkin voli dodatno posvijetliti to područje nanošenjem dodatnog korektora na unutarnje kutove.

Make-up za zrelu kožu: Lagani puder, baza i kremasto sjenilo
Make-up za zrelu kožu: Lagani puder, baza i kremasto sjenilo

Zatim kako bi produžila vrijeme trajanja korektora, preporučuje nanošenje pudera u prahu za učvršćivanje koji je malo svjetliji od pudera.

I dok smo već kod svjetline, treba spomenuti i unutarnju hidrataciju i prehranu. Da, šminka i topikalni preparati za pojačavanje sjaja mogu pomoći kod prikrivanja podočnjaka, ali to ne znači da biste trebali zaboraviti na prehranu. Uz prehranu bogatu antioksidansima i, ako trebate dodatni poticaj, s dodacima za uljepšavanje, podočnjaci će s vremenom biti svjetliji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam