Obavijesti

Lifestyle

Komentari 94

Salon za nokte u petrinjskom kontejneru: Lakše nam je kad se barem malo možemo urediti

Salon za nokte u petrinjskom kontejneru: Lakše nam je kad se barem malo možemo urediti

Tanja Polanšćak, profesorica u srednjoj školi Petrinja, prije potresa imala je i salon za uređivanje noktiju. Ovih dana privremeno ga je otvorila u kontejneru, kako bi ženama malo uljepšala život

VIDEO

- Ako se samo predamo i ne pokušamo ništa, ništa nećemo ni imati. Ovako ipak radimo i rad je i  nama terapija, a žene koje dođu urediti nokte imaju se barem jedno poslije podne čemu veseliti – kaže Tanja Polanšćak, inače diplomirana inženjerka agronomije I profesorica u Srednjoj školi u Petrinji, koja  ima i dodatni posao – vlasnica je salona za uređivanje noktiju ‘Ipanema by Tanja’.

POGLEDAJTE VIDEO: Tanja Polanšćak svoj  salon za uređivanje noktiju privremeno je preselila u kontejner

Pokretanje videa...

Tanja Polanšćak, vlasnica salona za uređivanje noktiju trenutno radi u kontejneru 00:50

Salon se nalazio u samom centru Petrinje i bio je uređen s puno ljubavi i pažnje, o čemu svjedoče i nagrade, no najveća su nagrada uvijek bile klijentice I klijenti koji se vraćaju.

- Puno sam truda uložila u uređenje, pa sam dobila I nagradu za najljepše uređen prostor u gradu. Moje kolegice - Nikolina Bulka I Marina Blažević i ja – radile smo s velikim veseljem, pa je u salonu uvijek bilo puno smijeha. Vjerojatno je i to razlog što smo postali mala oaza za žene koje su rado dolazile, pa I ponekog muškarca, priča.

 Centar Petrinje sada je potpuno uništen i salona za uređivanje noktiju s dušom kakav je nekad bio više nema. No, Tanja se ne predaje: Ovih je dana izludjela članove svoje obitelji i prijatelje – bez čije podrške ne bi uspjela, kaže - i podigla sve na noge kako bi pronašla kontejner i mjesto na kojem će, unatoč svim nevoljama, moći nastaviti s radom. Makar privremeno,  dok se ne ostvari najava o izgradnji i otvaranju obrtničkog centra, oko čega se angažirala gradska vlast.

Prva manikura: Tamara kćer Sophiju vodi u salon za nokte
Prva manikura: Tamara  kćer Sophiju vodi u salon za nokte

- Moje klijentice iz Petrinje su mi se počele javljati i pitati kad će moći doći na uređivanje noktiju, pa smo jednostavno morali pronaći način da im to omogućimo. No, moram reći da su mi se u međuvremenu počele javljati i žene iz okolice. Ljudi su divni i žele nam pružiti podršku, što nam je dodatni vjetar u leđa – pojašnjava. Posla zasad ima, kaže Tanja.

Roze manikure: 5 hit nijansi za vrlo ženstveni stil na noktima
Roze manikure: 5 hit nijansi za vrlo ženstveni stil na noktima

- Ne znamo, naravno, kako će biti ubuduće, kao i kad krene obnova, no moramo se boriti – dodaje.  Kako smo nedavno pročitali i priču o jednoj frizerki, koja je također već otvorila salon u kontejneru i već ima klijentica, u šali zaključujemo kako žene pokazuju da su veliki borci, jer im je i u ovim teškim uvjetima važno da budu dotjerane. 

Tanja Polanscak

- Dogodila nam se velika prirodna katastrofa, ali to ne znači da se moramo zapustiti. Na koncu, sve te žene  trebaju malo vremena za sebe i neko sitno veselje, kako bi im život bio ispunjeniji  – odgovara Tanja. Dodaje kako je i sama cijeli život veliki borac.  Tako je nakon Domovinskog rata, kad se njena obitelj vratila u Petrinju, zajedno s bratom obnavljala obiteljsku kuću, pri čemu je i ona sudjelovala u podizanju zidova I gletanju.  Ni sad se ne boji novog početka, pa ni činjenice da je ovo privremeno rješenje, te da novi prostor za salon tek mora urediti, kad jednom bude – izgrađen.  

- Gradit će se obrtničko naselje, no moramo imati razumijevanja i biti svjesni da se to ne može dogoditi preko noći.  Rekla bih da nadležne institucije i grad ulažu ogromne napore da to bude što prije, kako bi se život vratio u normalu. No, to će potrajati, a posao i život ne mogu stajati, zato i sami moramo uložiti napore da učinimo što možemo da bi nam život bio ljepši – kaže. Prolazimo teške situacije, ali u njima zapravo shvatimo koliko smo jaki I koliko snage imamo, dodaje. 

Koji oblik nokta odabrati? Evo koji postoje i kako ih napraviti
Koji oblik nokta odabrati? Evo koji postoje i kako ih napraviti

-  Nije mi nimalo bilo teško krenuti ispočetka, pogotovo kad imam ideju koju mogu pretvoriti u uspjeh koji želim. Noćima nisam spavala proteklih dana, što od konstantnog podrhtavanja tla, što od mozganja o tome što, kako i gdje započeti opet raditi – priča. Dodaje kako ima osjećaj da je nakon potresa još jača nego što je bila i da danas može pomaknuti planine.

I pomiče ih, jer od ponedjeljka uredno radi i u petrinjskoj srednjoj školi, koja je dobila na korištenje zgradu koja nije oštećena. 

Simpatični nail-art trend: Svaki nokat ima svoju boju i uzorak
Simpatični nail-art trend: Svaki nokat ima svoju boju i uzorak

- Čini mi se da je najbolja terapija protiv ovog stresa i straha okupacija poslom i svakodnevnim obavezama. Zato mi je drago da smo od 18. siječnja krenuli i s nastavom. Istina, u prvo vrijeme nećemo biti fokusirani prvenstveno na nastavu, nego na to da razgovaramo s djecom, da vidimo kako su, gdje su smješteni, treba li kome neka pomoć I da malo ponovimo gradivi koje smo radili prije, no djeci je važna socijalizacija i podrška njihovih vršnjaka, a nama je to prilika da im pokažemo da smo tu za njih i da nisu sami. Vjerujem da nam to svima može pomoći da se lakše nosimo sa svim problemima –  zaključuje Tanja Polanšćak.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje