Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Šaptačica cipelama je prva dama hrvatske web kupnje

Šaptačica cipelama je prva dama hrvatske web kupnje
1

Zagrepčanka Anita Marko (29), vlasnica Šaptača cipelama, najposjećenijeg hrvatskog web shopa namijenjenog ženama, otkrila nam je tajnu svog uspjeha

VIDEO

Dečko i ja volimo ‘šaptača psima’, a do igre riječi došlo je zbog mojih stotinjak pari cipela u ormaru i oko njega. Jednog dana na kavi ideja o imenu došla je sasvim slučajno, priznaje nam kroz smijeh odmah na početku razgovora Anita Marko (29), ponosna vlasnica jednog od najboljih web shopova kod nas, Šaptač cipelama, koji ima više od 250.000 članova, uglavnom žena. 

Nakon završenog fakulteta nije mogla pronaći posao. Poslije mnoštva odbijenica magistrica politologije odlučila je preuzeti inicijativu i pokrenuti vlastiti biznis, internetsku prodavaonicu za posredovanje u kupnji. Moda je njezina strast i upravo ju je to prije više od deset godina odvelo u online potragu za krpicama koje nije mogla pronaći u Hrvatskoj.

- Kad je riječ o modi, poput malog djeteta sam, nemam granica i smatram da u njoj ne bi trebalo biti pravila - kaže Anita, čija prva kupnja na internetu nije bila uspješna. 

- Sjećam se što sam kupila i još bolje se sjećam da nisam bila nimalo sumnjičava. Naravno, smatrala sam da je dovoljno odabrati stvarčicu, platiti i potom čekati da mi pošiljka stigne na adresu. Međutim, bila sam u potpunoj zabludi. Pala sam na preslatku fotografiju haljine kineske univerzalne veličine, kao i svaka žena kojoj se oči zasjaje na povoljnu ponudu! Za poprilično mnogo vremena u sandučiću me dočekalo iznenađenje - mini proizvod koji nisam mogla navući ni preko nogu, a materijala sličnog dnevnim novinama, i potom odgovor ‘sellera’ da ga mogu vratiti u Hong Kong o svom trošku, koji je, naravno, bio mnogo veći od cijene haljine. Ukratko - šok i bacanje haljine u smeće jer uopće nije bila nosiva - prisjeća se Anita. Upravo zbog toga potrudila se da njezine klijentice nikad ne dožive takvo nešto.

- S iskustvom sam zaključila da s razlogom postoji mnoštvo faktora kojima se potrebno voditi pri online kupnji te da nije jednostavna kao što se na prvi pogled čini. Naizgled jedan te isti proizvod koji se prodaje s istom fotografijom može biti izrađen u stotinu varijanti koje se razlikuju u kvaliteti materijala, u kroju i izgledu i cijeni ... - otkriva. 

Njezino poduzeće trenutačno zapošljava četiri djelatnika u stalnom radnom odnosu i desetak vanjskih suradnika. A u njihovoj ponudi ima svega - od nakita i maski za mobitele pa do haljina i cipela po najnovijim svjetskim trendovima. 

- Iako u ženskom shoppingu nema pravila, rekla bih da su ‘best sell’ artikli oni koje nose poznati ljudi i poznate hrvatske modne blogerice, s kojima surađujemo da bismo klijentima pokazali kako naši proizvodi izgledaju uživo - ističe. 

Anitina ideja za ovakav tip poslovanja zapravo je rezultat dugogodišnjeg istraživanja i proučavanja uspješnih poslovnih praksi sličnog tipa u inozemstvu, no s jednom značajnom razlikom. 

- Detaljno provjeravamo asortiman koji nudimo i radimo isključivo sa stalnim dobavljačima - pojasnila je simpatična Lipovljanka i dodala su mnoge njezine klijentice jako zadovoljne. Kvalitetnu odjeću uspijeva nabaviti za najmanju moguću cijenu. - Naši klijenti znaju da ne prodajemo iste artikle kao drugi posrednici te nam se zbog toga stalno vraćaju. Prva smo firma u Hrvatskoj koja se profesionalno bavi ženskom modom i modnim online posredništvom. Sretna sam što mogu reći da su danas naši stalni klijenti i naši najbolji mogući ambasadori. Njih je zaista mnogo - ističe Anita, čiji radni dan, kako priznaje, ne izgleda nimalo romantično. 

- Dizanje rano ujutro, kava, ured, rad do kasnih noćnih sati pa spavanje i tako u krug. No ne bunim se jer sam jedna od rijetkih koji imaju priliku raditi nešto što zaista vole. Tako je nekako ipak sve lakše. Trudim se svakodnevno uživati u malim stvarima i dragim ljudima jer baš oni život čine tako posebnim.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije