Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Šarena i dinamična Barcelona svakoga će ostaviti bez daha

Šarena i dinamična Barcelona svakoga će ostaviti bez daha
4

Donosimo vam pregled najpoznatijih znamenitosti Barcelone koje svakako morate uvrstiti u svoje itinerare ako planirate posjet veličanstvenom španjolskom gradu...

VIDEO

Barcelona je bogata znamenitostima i ne možete ih sve obići u jednom danu. Zato svakako trebate dobro isplanirati svoje putovanje i razmisliti što i kada želite posjetiti. Mi vam donosimo pregled najpoznatijih znamenitosti koje svakako morate uvrstiti u svoje itinerare.

Sagrada Familia

Crkvu koja dominira Barcelonskim nebom osmislio je katalonski umjetnik Antoni Gaudi koji je posljednje godine svog života u potpunosti posvetio Sagradi Familiji. Njena gradnja počela je 1882. i još nije gotova, no to nije spriječilo UNESCO da je uvrsti na popis kulturne baštine. Sagrada Familia najpoznatija je znamenitost Barcelone i jedno od najvećih djela gotičke arhitekture. Očekuje se da će biti završena do 2026. godine kada se obilježava stogodišnjica umjetnikove smrti.

Muzej Pabla Picassa i Joana Miróa

Iako nema njegova najpoznatija djela, Picassov muzej jedna je od najposjećenijih znamenitosti u gradu jer ima jedinstvenu kolekciju njegovih djela. Pablo Picasso Barcelonu je zvao svojim domom i ona je imala velik utjecaj na njegova ranija djela koja su izložena u muzeju. Štovatelji umjetnosti ne propuštaju posjetiti ni muzej katalonskog umjetnika Joana Miróa koji ima predivnu kolekciju njegovih slika, skulptura, tapiserija i skica.

REUTERS/PIXSELL

Camp Nou i muzej FC Barcelone

Stadion nogometnog kluba Barcelona ne posjećuju samo ljubitelji ‘najljepše igre na svijetu’ već i brojni znatiželjnici koji žele vidjeti kako izgleda najveći stadion u Europi i drugi najveći na svijetu.  U sklopu stadiona nalazi se i muzej nogometnog kluba Barcelona.

Gotička četvrt

Ljubitelji gotičke arhitekture ne smiju zaobići Gotičku četvrt u samom centru Starog grada. Srednjovjekovna četvrt izrasla je na ostacima starijeg, rimskog naselja i čini najstariji dio Barcelone. U Povijesnom muzeju može se vidjeti kako je taj dio Barcelone izgledao i u rimsko doba. Ulice su preuske za promet i četvrt je popularna pješačka destinacija. 

Park Güell

Park prepun modernističke arhitekture koji je osmislio Antoni Gaudi UNESCO je proglasio svjetskom kulturnom baštinom.  Park se smatra Gaudijevim djelom u kojemu je pokazao svu svoju kreativnost. On je Güell zamislio kao luksuznu četvrt za stanovanje, ali taj projekt nikad nije zaživio i postao je javno dobro.

Montjüic 

Brdo i svojevrsna četvrt Montjüic dom su nekoliko znamenitosti poput Vojnog i Nacionalnog muzeja te botaničkog vrta, ali glavna atrakcija je fontana Font Magica koja u večernjim satima pruža veličanstveni show vode, svjetla i glazbe koje godišnje posjeti više od 2,5 milijuna ljudi.

Tibidabo

Na brdu Tibidabo koje se nadvilo nad grad puca veličanstveni pogled na Barcelonu. Uzbrdo ne morate pješačiti već prema gore vozi starinski plavi tramvaj. Na samom vrhu brda nalazi se mali zabavni park, a možete razgledati i neogotičku crkvu Sagrat Cor (Srca Isusova) koja na svom vrhu također ima vidikovac na Barcelonu. 

Festival La Merce 

U čast zaštitnice grada Gospe od Milosti, svakog rujna u Barceloni tjedan dana traje festival koji privuče 100.000 ljudi svake godine. Festival počinje velikom maskiranom paradom na trgu Sant Jume, a nastavlja se u istom tonu s preko 600 raznih događanja i puno vatrometa. 

Ciutat Vella (Stari Grad) i Ulica Las Ramblas 

Svaki putnik namjernik kojeg put dovede u Barcelonu ne smije zaobići Stari grad u kojemu se nalazi i najpopularnija ulica u Barceloni Las Ramblas. To je najprometnija pješačka ulica u gradu pa joj neki tepaju da je srce Barcelone. Proteže se od Katalonskog trga do luke Vell, a cijelom njenom dužinom nastavljaju se lokali, kafići, restorani, slastičarne i štandovi uličnih prodavača kod kojih možete kupiti cvijeće ili pak umjetnine.

Saznajte više o direktnim letovima za Barcelonu iz Zagreba, Dubrovnika, Splita, Zadra i Pule.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku