Lifestyle

Komentari 2

Savjeti dizajnera: Kako vizualno proširiti maleni ulazni prostor?

Savjeti dizajnera: Kako vizualno proširiti maleni ulazni prostor?

Postavljanjem podnog zrcala u uski ulazni prostor možete vizualno proširiti to područje. Za još otvoreniji prostor u košarama od ratana 'sakrijte' sve sitnice i dodatke za van

Bez obzira koliko je malo vaše ulazno područje, to je ipak prvo što ljudi vide kad uđu u vaš dom. Kako biste postigli da ono bude otvorenije nego što jest, primijenite ove savjete dizajnera:

POGLEDAJTE VIDEO:

Veliko ogledalo

Postavljanjem podnog zrcala u uski ulazni prostor možete vizualno proširiti područje, a istovremeno se pogledati kako izgledate prije nego što izađete van, kaže dizajnerica interijera Abbe Fenimore.

Sakrijte sve dodatke za van

Cilj je biti elegantan i pametan u pogledu pohrane. U košarama od ratana može se sakriti sve, od cipela, paketa, kišobrana, a postoje i one za slaganje više predmeta odvojeno, rekla je dizajnerica Beth Diana Smith

Stvorite kontrast bojom

Kako bi dodali visinu, širinu i stil malom ulaznom prostoru, dizajnerica Christina Roughan kaže da treba potražiti načine za stvaranje kontrasta s bojom. Bez obzira je li riječ o tamnim zidovima i bijelo obojenom stropu ili dvobojnoj vazi, suptilni kontrast unosi dubinu i dimenziju u mali prostor", objašnjava.

Konzolni stolić

Ovaj stolić na ulazu može osigurati prostor za pohranu bez stvaranja dodatne vizualne gužve. Uključite ih u svoj prostor kako biste stvorili dojam otvorenijeg prostora, savjetuje Fenimore.

Svjetlost

Malo osvjetljenja može pomoći uskom ulaznom prostoru. Mali luster ili stolna lampa može osvijetliti prigušeni ulaz bez zauzimanja puno prostora, kaže Carey Karlan.

Tapete

Umjesto da se oslanja na svijetle boje kako bi otvorila svoj mali ulazni prostor, Fenimore kaže da radije postavlja tapete svijetle pozadine i zabavnih printeva kako bi ga otvorila, piše Apartment Therapy.