Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Savršeni dekolte za svaki oblik tijela: V-izrez za žene bujnih grudi, a srcoliki za šira ramena

Savršeni dekolte za svaki oblik tijela: V-izrez za žene bujnih grudi, a srcoliki za šira ramena

Izrezom haljine, košulje ili majice možete vizualno smanjiti određeni dio tijela, a naglasiti neki drugi, kako bi ukupna slika bila privlačnija - evo savjeta stilistice za svaki oblik tijela

VIDEO

Dovoljno je imati u ormaru nekoliko komada odjeće koji odgovaraju vašoj figuri i uvijek ćete biti besprijekorno odjeveni, te štedjeti vrijeme i trud. To se posebno odnosi na majice, košulje i haljine, koje mogu značajno vizualno promijeniti cijelu figuru, donosi Oprah.com.

POGLEDAJTE VIDEO: Evo kako jednostavno organizirati ormar

Pokretanje videa...

Organizacija ormara 01:34

Univerzalni okrugli izrez 

Ovo je jedan od izreza koji odgovara većini žena, kaže Layla Katz, vodeća stilistica koja savjetuje kupce na Internetu. Ukratko: Otvoreni dekolte povoljno ističe područje kosti i vrata i privlači poglede na taj dio tijela, pa će neke druge nesavršenosti ostati u drugom planu. 

Za žene s velikim prsima

V-izrez najbolji je izbor za svaku ženu s većim prsima, kaže Katz. Takav izrez naglašava vrat i produljuje torzo. Lagani oblik V-izreza tako može vizualno smanjiti poprsje jer privlači pogled prema dolje, stvarajući dužu siluetu. Dublji V izrez koristan je, pak, ako želite naglasiti poprsje, kako bi bilo u fokusu. 

Za žene sa širokim ramenima

Srcoliki dekolte skrenut će pozornost sa širih ramena i privući pogled u središte tijela, kaže Katz. Ako izaberete dublji srcoliki dekolte, to vizualno dodaje volumen manjem poprsju. Ukratko, bolje ćete istaknuti ono što imate, jer dolazi u prvi plan. 

Moderni izrez koji otkriva taman koliko treba

Boho oko ramena, ili 'hladno rame' s rukavima koji padaju na nadlaktice ističu ramena i područje ovratnika, a prekrivaju dio tijela zbog kojeg se mnoge žene osjećaju nesigurno: Nadlaktice. Žene svih dobnih skupina gravitiraju ovom boemskom stilu, jer je tako lakše sakriti nesavršenosti na nadlakticama, kaže on-line stilistica.

Dodaje kako se uparivanjem takvog ovratnika s nešto 'prostranijim' donjim dijelom, poput kapri hlača ili suknje u stilu olovke, može naglasiti boemski pristup. Ako želite nešto 'oštriji' rez, pokušate s hlačama širih nogavica, dodaje.  

Veslački izrez za elegantne ruke i leđa

Haljina do samog vrata s izrezanim ramenima, koja pomalo podsjeća na izrez kod veslačkog odijela, odlično funkcionira ako želite skrenuti pogled na elegantne ruke, leđa ili prsa, kaže Katz. Trebali biste ga izbjegavati ako želite izbjeći naglasak na ramenima, jer će haljina visokog vrata s izrezanim ramenima zapravo privući pogled na njih.

Za žene koje sanjaju o širim ramenima

Jedan od najboljih izreza oko vrata za žene koje imaju tijelo u obliku kruške je linija 'broda', ili blago zakrivljene lađe. Ovaj rez uravnotežuje gornji i donji dio tijela, stvarajući optičku iluziju veće širine na liniji ramena, pojašnjava Katz. Tome možete dodati ogrlicu s privjeskom, koja će 'povući' liniju duž središnje linije tijela, sa ravnim ili širokim hlačama za još bolji efekt. 

Izrez koji sakriva bucmasto lice 

Ako ste blagoslovljeni punijim obrazima, zaobljenom bradom i širokim čelom, kao Cameron Diaz, isprobajte kvadratni dekolte, koji može produžiti vrat i vizualno vitko lice, kaže Katz.

Izrez za žene s manjim prsima

Višestruki 'šal' ovratnik izvrsna je opcija za žene koje žele dodati volumen u prsima. Drapirani dekolte stvorit će više 'duljine' u području torza te dodati oblik prsima, kaže Katz. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije