Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Sedam najčudnijih građevina na svijetu: Jeste li posjetili neku?

Sedam najčudnijih građevina na svijetu: Jeste li  posjetili neku?

Neuobičajene građevine uvijek su vizualno zanimljive i privlače pažnju prolaznika jer prkose očekivanjima, a ponekad i uobičajenim predodžbama gradnje

VIDEO

Imaju poseban šarm i mogu postati važna turistička destinacija određenog kraja, a čudne građevine nedvojbeno izazivaju osjećaje kod promatrača, bez obzira je li riječ o pozitivnim ili negativnim mislima.

POGLEDAJTE VIDEO: Prirodna izolacija kuće i atrakcija

Pokretanje videa...

Umirovljeni par pronašao način kako zadržati toplinu u domu 00:53


1. Basket Building, SAD

Građevina nalikuje košarici za kupnju. Budući da su košare bile najpopularniji artikl, dizajn je preporučio vlasnik tvrtke Longaberger. S mramornim podovima i luksuznim, izvrsnim namještajem, njegova unutrašnjost jednako je lijepa kao i njezin izgled.

Giant Basket

Atrij i staklena nadstrešnica na vrhu omogućuju prirodno osvjetljenje, dok ručke imaju komponente koje štite atrij od smrzavanja, piše Housinglover.

Nevjerojatna kuća od kamena kao da je od obitelji Kremenko
Nevjerojatna kuća od kamena kao da je od obitelji Kremenko

2. House Attack, Austrija

Najveći muzej moderne umjetnosti u Beču, u Austriji, ima neobično dizajniran krov koji djeluje kao da je na zgradu pala stambena kuća. Naopako okrenutu kuću su podignuli na vrhu Austrijskog muzeja Mordener Kunst (MUMOK) za javno izlaganje.

Ovaj neobičan dizajn privlači svu potrebnu pozornost prije nego što vidite umjetnost u interijeru. Čini se da kuća pada s neba i leti prema muzeju.

Odbio bogatstvo pa sagradio kuću u divljini, išao u prašumu
Odbio bogatstvo pa sagradio kuću u divljini, išao u prašumu

3. Habitat 67, Kanada

Neobični Habitat 67 rezidencija je izgrađena za Svjetsku izložbu u Montrealu 1967. godine. U početku je plan nastao kao sastavni dio teze Moshe Safdieja.

Habitat 67, modern architecture in Montreal, Canada

Kompleks se sastoji od oko 350 sličnih prefabriciranih betonskih jedinica koje mogu biti visoke do 12 katova i različito su organizirane. Safdiejeva ideja bila je dizajnirati novu vrstu urbanog stambenog naselja s jedinicama koje uključuju vrtove, osamu i interijere na više razina.

Ostvario je dječačke snove i u vrtu sagradio kuću za - hobite
Ostvario je dječačke snove i u vrtu sagradio kuću za - hobite

4. Dancing House, Prag

Plešuća kuća, koju su izradili slavni arhitekt Frank Gehry i hrvatsko-češki arhitekt Vlado Milunić, nalazi se uz rijeku Vltavu u povijesnoj četvrti Praga. Početni koncept bio je dvodijelna struktura koja predstavlja prijelaz zemlje iz komunističke u parlamentarnu demokraciju.

Sustav se sastoji od dva dijela: stakleni toranj koji predstavlja Ginger podupiru zakrivljeni stupovi, a zgrada izgrađena od stijene koristi se kao simbol Freda. Ovaj drugi, kameni dio i dalje se proteže paralelno s rijekom i ističe se sa 99 valovitih prozorskih ploča nepravilnog oblika.

5. Stone House, Portugal

Stone house, Kamena kuća, ili Casa do Penedo kako je poznata na portugalskom, još je jedna čudna europska građevina. Nalazi se u sjevernom Portugalu, na pola puta između Celorico de Basto i Fafe, a sada je povijesna zgrada.

 

Položaj zgrade između ogromnih stijena, koje su joj služile kao temelj, veći dio zidova, pa čak i dio stropa, zaslužan je za naziv. Početkom 1970-ih gradnja je krenula, a za završetak je trebalo oko dvije godine. Izvorno izgrađeno kao mjesto za odmor za vlasnika zgrade, sada je muzej prepun artefakata i slika koje dokumentiraju povijest građevine.

Dom od novca: Umjetnik je od sprešanih eura sagradio kuću
Dom od novca: Umjetnik je od sprešanih eura sagradio kuću

6. Elephant Building, Tajland

Slonovi su motiv koji se ponavlja u tajlandskoj kulturi. Postoji šansa da ćete otkriti njegovu važnost u cijeloj naciji. Bangkok Elephant Building služi kao simbol poštovanja grada prema slonovima.

Zgrada Elephant, također poznata kao Chang Building, dovršena je 1997. Tri tornja čine slona, dva mu služe kao noge, a treći kao surla. Tornjevi imaju 32 kata i sveukupno su visoki 108 metara.

Umirovljenik (70) sagradio kuću od plastičnih boca
Umirovljenik (70) sagradio kuću od plastičnih boca

7. Cubic Houses, Nizozemska

Takozvane kubične kuće u Rotterdamu još su jedna intrigantna građevina. Ljudi žive u ovim kreativnim domovima u blizini stanice podzemne željeznice Blaak u Rotterdamu.

Ako ste u Rotterdamu, posjetite ovo veličanstveno arhitektonsko čudo jer ove rezidencije često privlače zainteresirane promatrače. Jedan od vlasnika kuće odlučio je na tome zaraditi otvorivši jednu od "kockica" za obilaske turista.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa