Seks igračke radili su od kruha i kamena, a danas od silikona | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 54

Seks igračke radili su od kruha i kamena, a danas od silikona

Seks igračke radili su od kruha i kamena, a danas od silikona

Najstarije seks-pomagalo staro je 28 tisuća godina, sredinom 1940-ih ona su bila veliika poput radija, a u Japanu su ih radili u obliku životinja jer je njihova proizvodnja bila zabranjena

VIDEO

Seks-igračke već se dugo koriste kao pomagala, a neki tvrde kako je dildo star čak 28.000 godina. Prvi su, navodno, bili napravljeni od kamena, a trebalo je proći mnogo vremena kako bi dobili današnji poznati silikonski oblik.

U špilji Hohle Fels u Njemačkoj pronađen je 2005. godine predmet za kojeg misle da najstarije seksualno pomagalo na svijetu. Napravljen je od kamena siltita, star je 28.000 godina, dugačak je 20, a širok tri centimetra. Upravo zbog njegove specifične dužine i širine mnogi arheolozi i stručnjaci smatraju kako je upravo to najstariji dildo.

Pokretanje videa...

01:05

Ipak, profesor Nicholas Conrad sa sveučilišta Tübingen u Njemačkoj upozorava kako se kameni predmet možda koristio za paljenje vatre, dakle nužno ne mora biti seks-igračka. Ipak, upotreba dilda seže daleko u prošlost, za što postoje brojni drugi dokazi.

Egipćani su se štitili platnom, a Japanci nosili kornjačin oklop
Egipćani su se štitili platnom, a Japanci nosili kornjačin oklop

Tijekom arheoloških istraživanja početkom 20. stoljeća u njemačkom Dorsetu pronađeni su različiti artefakti, uključujući različite objekte falusnog oblika koji su napravljeni od gline i dugački deset centimetara. S obzirom na dugu povijest dilda, on je prošao mnoge faze transformacije kako bi danas bio ono što poznajemo kao seks-igračku.

Prije 2000 godina - U grobnici aristokrata u kineskom Yizhengu pronašli su brončanu ‘igračku’ staru 2000 godina. Kinezi su seks-igračke smatrali oblikom umjetnosti pa su za pravljenje istih koristili skupe materijale.

Fotolia

Također, u grobnici jednoga kralja u blizini Šangaja pronađene su seks-igračke koje su umetali, prema vjerovanjima, u stražnjicu. Ipak, umetci za stražnjicu nisu imali seksualnu svrhu, nego su se koristili kako bi spriječili izlazak ‘životne sile’ iz tijela. 

Antička Grčka - Prema Vicki Leon, spisateljici knjige o seksu i ljubavi u antičkoj grčkoj, Grci su se seksali s kime god su to željeli, a kao seksualno pomagalo koristili su stari kruh. Taj kruh, danas nam poznat kao ‘Francuz’, antičkim Grcima je bio seksualno pomagalo koje su koristili muškarci i žene.

Sanjate 'vruće' snove? Žene ih sanjaju i češće nego muškarci
Sanjate 'vruće' snove? Žene ih sanjaju i češće nego muškarci

1869. godina - Američki liječnik George Taylor izumio je Manipulator, uređaj na kojemu je dildo bio spojen na motor koji se pokreće na paru. Taj motor je proizvodio vibracije, a iako je uređaj bio izuzetno ružan, koristio je svojoj svrsi. 

1880. - 1900. godine - Macuras Pulsocon, ručni vibrator, bio je jedan od naprednijih vibratora svojega doba, no iziskivao je puno muke pri korištenju jer se s jednom rukom morao držati cijeli uređaj, a s drugom okretati ručica kako bi vibrirao. Godine 1880. doktor Joseph Granville izumio je prvi električni vibrator.

Šest razloga zašto osjećate bol poslije intimnih odnosa s njim
Šest razloga zašto osjećate bol poslije intimnih odnosa s njim

Godine 1930. - Na tržište dolaze dvije vrste vibratora. Andisov vibrator bio je stavljen na tržište za muškarce i za žene kao alat za ljepotu i zdravlje, no s obzirom na to koliko je teksturiranih dodataka bilo uključeno s uređajem, vjeruje se da su i neki drugi dijelovi tijela bili podložni stimulaciji. Masažer topline Rolling Pin proizvodio je toplinu i vibracije kako bi tijelu pružio nevjerojatnu masažu. 

Godine 1940. - Vibratori zvani Hollywood Vibra-Tone bili su glomazni, više nalik na radio. Oster Stim-U-Lax bio je vibrirajući uređaj koji ste pričvrstili na stražnju stranu ruke kako bi pružio snažne senzacije gdje god se nalazili. Koristili su ga brijači za masažu tjemena, no pronašao je i drugu funkciju. 

Fotolia

Godine 1970. - Magic Wand bio je omiljeni mali uređaj iz Japana koji je postao poznat kao Cadillac među vibratorima. Prodavao se kao masažer, ali s dugom drškom i snažnom vibrirajućom glavom, ljudima poput američke seksualne pedagogice Betty Dodson nije trebalo dugo da javno hvale ovaj masažer kao seksualnu igračku. U sedamdesetima o vibratorima kao seksualnim pomagalima konačno se počelo govoriti u javnosti.

U ovim godinama Gosnell Duncan izumio je silikonsku seks-igračku, a i danas se upravo silikon najviše koristi jer je izdržljiv te ne mijenja svoja svojstva pri visokim ili niskim temperaturama. 

Fotolia

Godine 1983. do danas - Japanska tvrtka za proizvodnju seks-igračaka Vibratex izumila je ikoničnu seksualnu igračku nazvanu The Rabbit. Japanskim proizvođačima nije bilo dopušteno praviti seksualne igračke pa su ih pravili u obliku životinja.

Pearl Rabbit je također imao rotirajuću bisernu traku koja je pružala dodatnu stimulaciju. Postao je nevjerojatno popularan nakon što ga je Charlotte u ‘Seksu i gradu’ koristila.

Pokretanje videa...

00:45

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi ne idu zajedno i ne podnose se

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 54

VIDEO

Mladoženja pustio eksplicitan video prevare na vjenčanju: Biste li učinili isto u toj situaciji?
ISPUNITE ANKETU

Mladoženja pustio eksplicitan video prevare na vjenčanju: Biste li učinili isto u toj situaciji?

Sporna scena bila je šokantna za mladenku i njezinog šogora, što je izazvalo ogromne uzdaha diljem dvorane. 'Zar ste mislili da nisam znao za ovo?', čulo se kako mladoženja viče

Dnevni horoskop za utorak 18. lipnja: Lava će privlačiti netko zauzet, Vaga planira odmor...
ISKORISTITE DAN!

Dnevni horoskop za utorak 18. lipnja: Lava će privlačiti netko zauzet, Vaga planira odmor...

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 18. lipnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Bivša bankarica: Moj cvjetni nakit traje od šest do 24 sata
PRAVI SU HIT ZA SVEČANOSTI

Bivša bankarica: Moj cvjetni nakit traje od šest do 24 sata

Krunoslava je radila u banci, a onda je odlučila nešto promijeniti. Tečajeve za floristicu završila je u Milanu i Dubaiju, a danas slaže cvjetne kreacije po tijelu te je osmislila dostavu cvijeća s vazom...