Obavijesti

Lifestyle

Komentari 73

Seksi stomatolog: 'Obožavam zeleni čaj jer mi osvježava dah'

Holistički stomatolog dr. Lewis Ehrlich, ujedno i model te osobni trener, otkrio je kako izgleda njegov tipičan dan, što jede i kako održava dobar izgled, zdrave zube i svjež dah

VIDEO

Njegov Instagram profil žene često posjećuju, više da bi ga gledale nego slušale. Ovaj ljepuškasti stomatolog dr. Lewis Ehrlich iz Sydneya u Australiji zagovornik je teorije povezanosti oralne higijene sa ukupnom dobrobiti svakog čovjeka. Budi se u šest ujutro pa popije čašicu jabučnog octa. Potom pojede omlet s puno povrća što ga, kaže, drži sitim do ručka.

- Za ručak imam naviku jesti salatu s nekim povrćem i piletinom ili nekim drugim proteinima. Za poslijepodnevnu grickalicu uzmem nešto orašastih plodova i tamnu čokoladu - kaže dr. Lewis Ehrlich, a prenosi Daily Mail.

 

A post shared by Dr Lewis Ehrlich (@doctor.lewis) on

Nakon posla uživa u vježbanju - pomalo žestokom vježbanju u kombinaciji sa laganim trčanjem ili šetnjom. Ponekad pliva u moru, vježba jogu ili ode u svoju infracrvenu saunu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nakon toga imam svoju večeru, a to je najčešće puno povrća i nešto ribe, piletine ili crvenog mesa. Nerijetko nakon večere pojedem nekoliko komadića crne čokolade - kaže.

 

A post shared by Dr Lewis Ehrlich (@doctor.lewis) on

Naglašava kako je spavanje najvažniji dio njegovog dana pa u krevet odlazi oko 21.30 sati. Vikendima vježba rano ujutro. Naglašava da ne bi mogao živjeti bez jaja, povrća i crne čokolade, a često poseže i za bademima, celerom i mrkvom, kao grickalicama.

 

A post shared by Dr Lewis Ehrlich (@doctor.lewis) on

Obožava zeleni čaj jer, kaže, koristi i zdravlju zubnog mesa te doprinosi svježijem dahu.

- Zeleni čaj je bogat flavonoidima koji potiču zdravlje, uključujući katehin koji ima antioksidacijski i antikancerogeni učinak u tijelu. S gledišta oralnog zdravlja pokazalo se da katehin zelenog čaja sprječava razvoj bakterija koje su zaslužne za bolesti desni. Polifenoli iz zelenog čaja, također, imaju učinak dezodoriranja usne šupljine, smanjuju količinu hlapljivih sumpornih spojeva koji doprinose lošem zadahu - objašnjava.

 

A post shared by Dr Lewis Ehrlich (@doctor.lewis) on

Smatra kako bi si ljudi trebali dopustiti da malo uživaju svaki dan te da nikada ne bi trebali prestati biti "opsjednuti savršenstvom". Inače, holizam, koji ovaj stomatolog prakticira, je filozofija apsolutnog sklada duha, tijela i uma - promatranje svega u najširem smislu da bi se razumjele njihove uzajamnosti i povezanosti.

I pH onoga što pijete je važan za zube

Što je pH napitaka manji, to je veća vjerojatnost da će vam nagrizati zubnu caklinu. Na primjer, pH vode je oko 7, a pH želučane kiseline je oko 2. Caklina zuba se može početi otapati i propadati kada je pH 5,5.

Evo koliki je pH nekih napitaka:

  • Coca Cola: 2.7
  • Sok od naranče: 3.4
  • Gazirana mineralna voda: 3.7
  • Vino: 2.3 - 3.8
  • Pivo: 4,0 - 5,0
  • Crna kava: 2.4 - 3.3
  • Sok od brusnica: 2,3 - 2,5
  • Napunite čašu kockicama leda kako biste povećali sadržaj vode.
  • Popijte vodu odmah nakon pića.
  • Žvačite zdravu tvrdu hranu koja stimulira proizvodnju sline, na primjer orašaste plodove, mrkvu i celer.
  • Žvačite kaugume bez šećera.
  • Pričekajte 30 minuta prije četkanja zuba.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje