Obavijesti

Lifestyle

Komentari 133

Seksualni običaji starog Rima: Samo oni s 'velikim' su mogli na večeru, a tu je i pohotna carica

Seksualni običaji starog Rima: Samo oni s 'velikim' su mogli na večeru, a tu je i pohotna carica

Messalina se jednom natjecala s poznatom prostitutkom s koliko je muškaraca moguće spavati u jednom danu. Carica je pobijedila, bila je s dvadeset i pet različitih muškaraca

VIDEO

Postoji određena slika starog Rima koja prevladava u modernom umu: ona o gradu natopljenom izopačenošću i dekadencijom, slobodnim seksom za sve, gdje je svatko mogao učiniti bilo što kome god je htio. Carstvo čiji je nedostatak morala bio katalizator nazadovanja i na kraju pada, kaže britanska spisateljica LJ Trafford, autorica knjige 'Sex and Sexuality in Ancient Rome'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Susjedi se žalili na glasan seks 00:31

Izdvojili smo nekoliko detalja iz njezine knjige u kojoj se može saznati svašta, od uloge veličine penisa kod pozivanja gostiju na večeru, preko raskalašenih pojedinaca, sodomiziranja, raznih perverzija, napitaka za bolji seks... 

Kroz krevet ove žene su prošle stotine muškaraca

Zvali su je 'najluđom ženom Rima'. Valeria Messalina rodila se u carskoj obitelji, a seks je toliko voljela da je postala zloglasna preljubnica kroz čiju postelju su prošle stotine muškaraca.

Udala se 38. godine poslije Krista u dobi od 20 godina. Suprugom joj je postao 47. godišnji rođak Claudius. Par je dobio sina Britannicusa i kćer Octaviu. Claudius je postao car nakon atentata na Caligulu 41. godine.

Messalina je imala ogroman seksualni apetit i nije se bojala kazniti muškarce koji su je odbijali.

Među njima je bio i Marcus Vinicius oženjen članicom carske obitelji po imenu Julia. Za oko je pohotnoj Messalini zapeo i glumac Mnester, koji je prije toga bio ljubavnik Caligue, također se opirao njezinim nasrtajima. U tom slučaju je čak reagirao i njezin suprug te mu rekao da je posluša, nesvjestan da njegova supruga od glumca želi seks. 

Obično preljubništvo joj je ubrzo dosadilo pa je zadovoljstvo tražila na svakakve načine.

- Carica je prisiljavala druge žene na preljub dok su ih njihovi muževi gledali. Messalina se jednom natjecala s poznatom prostitutkom s koliko je muškaraca moguće spavati u jednom danu. Carica je pobijedila, bila je s dvadeset i pet različitih muškaraca. Navodno se predstavljala kao prostitutka nadimka 'Vučja djevojka' u lokalnom bordelu, a na kraju dana još uvijek nije bila umorna od seksa - kaže autorica.

Top 10 muških seks-fantazija: U troje, dominacija, bilo gdje vani
Top 10 muških seks-fantazija: U troje, dominacija, bilo gdje vani

Radili su sve i svašta za bolji seks

Rimljani su pokušavali na sve načine poboljšati ljubavni život. Neki su se za to obraćali bogovima, a drugi su posezali za svakakvim napitcima, bizarnim ritualima... 

Vjerovalo su da jedenje zeca čovjeku daje dodatnu privlačnost tijekom narednih devet dana. Vjerovali su i da će biti bolji ljubavnici kuhanjem mješavine napravljene od grana masline, repe i maslinovog ulja koju su potom predstavljali punom Mjesecu i sve pratili izgovaranjem 'čarobnih' riječi.

Još složenija čarolija za povezivanjem s nekim tko im se sviđao bila je izrada dva voštana lika u obliku muškarca i žene. Na njih su pisali neke riječi, a potom ih probadali iglama. 

Udarac za ego muškaraca: Evo zašto žene stenju tijekom seksa
Udarac za ego muškaraca: Evo zašto žene stenju tijekom seksa

- Nakon toga su morali zapisati sve riječi koje su izgovorili na olovnu ploču te je vezati za voštane figure nitima s razboja i to sa 365 čvorova. Uz to su ponavljali 'ABRASAX, drži je čvrsto' - ispričala je autorica knjige. 

I to nije bilo sve. Nakon toga su imali zadatak tako zavezane figure staviti pored groba nekoga tko je umro prerano ili nasilno i to u ranu zoru, kad se Sunce pojavi na horizontu. Uz 'instalaciju' su stavili i cvijeće. Sve je kulminiralo izvođenjem nabrajanjem preko 1000 čarobnih riječi.

Kako su izvođenje rituala i priprema ljubavnih napitaka bile vrlo komplicirane radnje, neki su se za pomoć obraćali vješticama koje su to radile umjesto njih.

Samo oni s 'velikim' su dobili pozivnicu za večeru

Rimljanima je veličina definitivno bila važna, a dokaz tome su zapisi o jednom političaru imena Marcus Aurelius Cotta koji je pozivnice za večeru uručivao samo dobro obdarenim muškarcima. E sad, kako znati koliki je čiji penis? I to se dalo jednostavno saznati - na javnim kupalištima ništa nije ostalo skriveno.

Veličinom spolovila bio je opsjednut i Hostius Quadra, rimski robovlasnik, poznat po seksualnoj razuzdanosti. Ubili su ga vlastiti robovi, navodno zbog njegovih seksualnih apetita. I on je odlazio na javna kupališta kako bi odabrao 'favorite' s kojima bi kasnije bio intiman. 

- On je bio toliko opsjednut veličinom da je dao napraviti ogledala koja su povećala odraz. Na taj način je mogao uživati gledajući pretjeranu veličinu penisa svojih partnera - spomenula je Trafford.

- Njegova opsjednutost velikim penisima dovela je do toga da su ga naslikali kao najgoreg, najpokvarenijeg muškarca, jer je njegova opsesija ogromnim spolovilima i analnim seksom bila krajnje ne-rimsko ponašanje - dodala je.

Car koji je palače oslikao erotskim prizorima

Tiberius, drugi rimski car, bio je zaluđen 'vrućim' erotskim prizorima pa ih je dao naslikati na zidovima 12 palača koje je sagradio na otoku Capri.

Imao je naviku oživljavati prizore sa zidova tako što je angažirao ljude koji su scene seksa izvodili pred njim. Imali su zadatak oživljavati njegove seksualne fantazije kad god mu se prohtjelo. 

- Kad su mu dosadile epizode seksa uživo, dodao je element igranja uloga tako što ih je odijevao u bogove i nimfe. Znao ih je sakriti u tajne kutke u šumi kako bi potom mogao 'slučajno' naići na njih - kaže autorica.

10 super navika parova koji su seksom više nego zadovoljni, a sve su izvan spavaće sobe
10 super navika parova koji su seksom više nego zadovoljni, a sve su izvan spavaće sobe

Oženio se eunuhom odjevenim poput pokojne žene

Car Neron bio je sve samo ne normalan. Najprije je ubio svoju suprugu Poppaea Sabinu tako što ju je udario nogom u trbuh u svađi oko kočija koje su se utrkivale, a potom se oženio dječakom po imenu Sporus. Kastrirao ga je, odjenuo kao svoju pokojnu suprugu i oženio.

- Tretirao je dječaka na sve načine kako se ponašao i sa pokojnom suprugom. Odijevao ga je u žensku carsku odjeću tako da nalikuje Poppaeai što više je moguće, putovao je s njime u nosiljci rimskim ulicama i zvao ga je Sabina ili carica - ispričala je autorica.

Dodaje kako ipak nije jasno je li Neron iskreno pokušavao sam sebe i druge uvjeriti da je dječak Poppaea ili je taj brak samo šala na račun eunuha. Bez obzira na to, postoje dokazi da mu je Sporus bio izuzetno važan, vodio ga je svugdje sa sobom, prenosi Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...