Obavijesti

Lifestyle

Komentari 211

Šest činjenica o orgazmu: I žene mogu imati 'mokre snove', a što više znate, imate više orgazama

Šest činjenica o orgazmu: I žene mogu imati 'mokre snove', a što više znate, imate više orgazama
1

Može biti da orgazam nije nužno seksualni ili genitalni događaj, ali se može smatrati skupom neuropsiholoških procesa. Oko 95% žena obično orgazam doživi s lakoćom tek dok masturbiraju

VIDEO

Orgazmi su zadovoljstvo sjajnog seksa. Evo nekoliko manje poznatih znanstvenih činjenica o orgazmima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Najdraža poza u seksu? 03:17

1. Ženama nije teže postići orgazam

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Postoji podatak da oko 95% žena obično orgazam doživi s lakoćom dok masturbiraju. Žene češće prijavljuju da se bore s orgazmom nego što to rade muškarci, ali ne radi se o biologiji. Radi se o kulturnim normama i nedostatku informacija.

Povijesno gledano, kulture širom svijeta uokvirivale su seks isključivo oko muškog užitka, zbog čega danas još uvijek povezujemo riječ 'seks' isključivo s penetracijom.

Beautiful women sleeping. Beautiful young women in lingerie slee

To je i razlog zašto je tijekom prošlog stoljeća bilo tisuće studija o seksualnom zadovoljstvu i disfunkciji muškaraca, ali vrlo malo o ženskom seksualnom zadovoljstvu i disfunkciji. 

2. Upravo učenje o orgazmu povećava vjerojatnost da će ih žene imati

Najnovija studija objavljena u časopisu Sex Education ranije ove godine istraživala je žene prije i nakon predavanja o seksu. Neke od njih uzele su opći tečaj o ljudskoj seksualnosti iz antropološke perspektive, dok su drugi pohađale tečaj koji je posebno govorio o orgazmu. Žene iz tog tečaja izjavile su da će nakon toga imati više i bolje orgazme.

Znanje je moć! Kvalitetni seksualni odgoj doslovno mijenja živote.

3. Žene doživljavaju orgazam i u snu

Znamo da dječaci ponekad mogu doživjeti mokre snove, koji se odnose na vrijeme kada dožive orgazam i ejakuliraju dok spavaju (otuda i izraz 'mokri snovi'). No, daleke 1953. godine, istraživač seksa Alfred Kinsey, otkrio je da je 37% žena doživjelo orgazam u snu do trenutka kada imaju 45 godina, a nedavna istraživanja pokazuju da žene počinju imati sve više i više seksualnih snova.

Woman in ecstasy

Suprotno uvriježenom mišljenju, mokri snovi nisu samo za dječake adolescente. Tijekom REM-a, ako vam je san dovoljno vruć, protok krvi u vagini će se povećati i može dovesti do vašeg vlastitog noćnog orgazma. To nije ništa novo i sigurno nije neuobičajeno. 

4. Nisu svi orgazmi seksualne prirode

Ljudi su izvijestili da doživljavaju orgazam kao odgovor na uobičajeno neseksualne situacije i iskustva, poput turbulencije, pranja zuba, stimulacije gležnja, porođaja, dojenja, slušanja određenih vrsta glazbe i mnogih drugih neobičnih stvari.

Može biti da orgazam nije nužno seksualni ili genitalni događaj, ali se može smatrati skupom neuropsiholoških procesa. Orgazam se može najbolje smatrati varijabilno doživljenim neuropsihološkim procesom povezanim s različitim oblicima stimulacije, uključujući osjete, zvukove, ukuse, teksture, slike i / ili bol.

Oh, kako ti je velik! 5 najčešćih laži koje žene koriste u seksu
Oh, kako ti je velik! 5 najčešćih laži koje žene koriste u seksu

5. Gotovo polovica muškaraca u braku sa ženom ne može znati kada je žena doživjela orgazam

Nedavna studija Journal of Sexual Medicine pitala je više od 1600 oženjenih heteroseksualnih parova o njihovim seksualnim životima i otkrila kako 43% muževa pogrešno shvaćaju koliko često njihova supruga ima orgazam. Odnosno, mislili su da njihove supruge imaju orgazam mnogo češće nego što su to zapravo rekle.

6. Stimuliranje grlića maternice također može potaknuti orgazme

Vaš cerviks koji povezuje maternicu s vaginom, također može biti vrlo osjetljivo područje. Cervikalni orgazam može se postići kada je žena stvarno uzbuđena. Taj je osjećaj puno drugačiji od stimulacije klitorisa, jer zapravo potječe iz dva različita živčana sustava. To može zahtijevati više vremena i prakse, a pojavit će se samo kod upotrebe dildoa, vibratora ili penisa, piše Mind body green.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 211
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru
Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...