Obavijesti

Lifestyle

Komentari 17

Šest razgovora o seksu koje bi svi trebali voditi za bolju vezu

Šest razgovora o seksu koje bi svi trebali voditi za bolju vezu

Prvo utvrdite s kakvom ste vrstom seksi igrica vi i vaš partner u redu, tako što ćete naizmjenično pričati jedan drugome o seksualnoj fantaziji, razgovarati o tome i staviti je na popis pod - da, ne ili možda

VIDEO

Za parove koji razgovaraju o seksu 10 puta je vjerojatnije da će imati sretniju vezu od onih koji zanemaruju takve teme.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Najdraža poza u seksu? 03:17

Prije nego što završite ispod plahte, a i nakon toga, stručnjaci kažu da su sljedeće situacije idealni trenuci za razgovor o seksu s partnerom, piše Womansday

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Koja su vaša seksualna ograničenja?

Da, moguće je imati dobro seksualno iskustvo bez verbalne komunikacije. No moguće je isto tako i bez verbalne komunikacije imati neuspjeli pokušaj scene iz 50 nijansi sive. Zato je važno razgovarati o granicama prije nego što eksperimentirate u krevetu.

Tri su stvari koje možete učiniti. Prvo utvrdite s kakvom ste vrstom igrica vi i vaš partner u redu, tako što ćete naizmjenično pričati jedan drugome o seksualnoj fantaziji, razgovarati o tome i staviti je na popis pod - da, ne ili možda. 

Zatim na glas izgovarajte ono što vam je neugodno. Za neke, to bi mogao biti analni seks, za druge možda seks sa povezom na oči.

Posljednje i vjerojatno najvažnije, odaberite sigurnu riječ. To bi trebalo biti nešto što nema veze sa seksom, tako da nema zabune, a kada to kažete da to znači da se sve što se događa mora odmah zaustaviti.

2. Kada imate osjećaj da ste zapeli u rutini

Ako od početka ne razgovaraju o seksu, parovima se može dogoditi da zapadnu u rutinu. Drže se jedne ili dvije poze 'koje rade' i ne pokušavaju ništa novo. Stoga počnite razgovarati o svojem seksu s partnerom i možda ćete zajedno doći do nekih novih stvari koje oboje želite isprobati. Ukoliko vam je teško samo tako početi razgovarati s partnerom, možete otići kod terapeuta koji će vam olakšati cijelo to iskustvo i usmjeriti vas u pravom smjeru.

Nikako do orgazma? 15 krivaca na koje nikad ne biste pomislili
Nikako do orgazma? 15 krivaca na koje nikad ne biste pomislili

3. Kad netko od vas doživljava seksualnu disfunkciju

Neuspjeh u postizanju erekcije ili preuranjeni završetak često su grozne situacije za većinu muškaraca. Većina momaka ne želi razgovarati o tome dok su u krevetu. Dakle, prvo što možete učiniti kako biste izbjegli bilo kakve neugodnosti je preusmjeravanje. Zamolite ga da on vama ugodi oralno ili stimulacijom rukom. To smiruje tenzije.

Ako žena ima problem, poput suhoće, treba to reći muškarcu kako bi se oboje mogli pobrinuti za odgovarajuću lubrikaciju. Pomaže izgovaranje stvari poput: 'volim kad ideš polako' ili 'trebam više predigre da me pokrene'.

Budite ohrabrujući, podsjetite ga da ste zajedno u ovome i potencijalno predložite posjet liječniku kako biste mogli doći do korijena problema i vratiti se u sretnu, aktivnu spavaću sobu.

4. Trebate li se testirati, jedno ili oboje

Nije stvar u tome koliko je seksualnih partnera imao svaki od vas niti ste u mogućnosti prosuđivanja navedenog broja. HPV i druge 'bolesti' zaustavljaju se na ljudskim genitalijama jednako kao što prehlada ide na nos i grlo. Zato je najbolje objektivno razgovarati o testiranju prije prvog seksa. 

5. Kad jednostavno niste raspoloženi

Koliko god seks bio predivan, budimo iskreni, može biti iscrpljujući. A ponekad vam se jednostavno ne da pokrenuti. U tome nema ništa loše - sve dok ste iskreni prema partneru u vezi s tim. 

Kad se tako osjećate, recite to partneru razumno, bez da zvuči kao situacija 'nikad se više ne seksamo'. Dodirnite svog partnera, nasmiješite se i predložite neki drugi put. Možete biti iskreni i zašto niste raspoloženi, jer imate konkretan razlog (poput osjećaja iscrpljenosti) jer tako vašem partneru jasno stavljate do znanja da nije problem s njim.

6. Koliko često želite imati seks?

To može izgledati 1000 posto neromantično, ali parovi bi trebali razgovarati o tome kako uklopiti seks u svoje užurbane rasporede. Amerikanci, u prosjeku, imaju seksualne odnose malo više od jednom tjedno. Smatram kako je važno koliko želite biti bliski tom prosjeku. Inače, jedan bi se partner mogao brzo početi osjećati nezadovoljno, bilo zato što nema seks dovoljno često ili zato što to čini češće.

'Posao iz snova': Seksajte se na madracu i zaradite 19 tisuća kn
'Posao iz snova': Seksajte se na madracu i zaradite 19 tisuća kn

Kako biste otvorili razgovor o tome, započnite tako što ćete reći: 'Bio bih sretan kada bismo bili intimni barem X puta tjedno. A ti?'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje