Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Nikako do orgazma? 15 krivaca na koje nikad ne biste pomislili

Nikako do orgazma? 15 krivaca na koje nikad ne biste pomislili

Iako ne postoji savršena jednadžba za orgazam, postoje načini kako da povećate njegovu vjerojatnost - a to je prvenstveno pronalazak 'krivca' i njegovo rješavanje. Ponekad su razlozi oni na koje nikad ne bi pomislili

VIDEO

Neke su životne činjenice tužne, ali istinite, a jedna od tih činjenica je da je vrhunac mnogim ženama sve samo ne lagan. U stvari, klinika Cleveland izvještava da samo 10 posto žena lako može postići orgazam. Ostalih 90 posto mora se nositi s mnogim vanjskim čimbenicima - od seks poze do stresa.

Pogledajte video o uzrocima smanjenog libida:

Pokretanje videa...

01:20

Orgazam je za muškarce u pravilu lakši za postići, ponajprije zbog anatomije. Zašto žene imaju problema s orgazmom? Na to mogu utjecati brojni čimbenici: od smanjene seksualne želje, boli tijekom seksa, poteškoća u seksualnom uzbuđivanju i psiholoških faktora, uključujući anksioznost i posttraumatske simptome.

Stručnjaci za Women's Day navode 15 iznenađujućih razloga koje se mogu ispriječiti ženama na putu do orgazma.

1. Tjeskoba

Anksioznost može uzrokovati nametljive misli koje mogu otežati orgazam, kaže psihijatar iz New Yorka, dr. Grant Hilary Brenner. Zapravo, nedavno istraživanje sa sveučilišta Valparaiso u Indiani pokazalo je da više od polovice žena koje se bore s orgazmom problem pripisuju anksioznosti. Osim toga, zbog složenog stanja dolazi do začaranog kruga brige i frustracije. Ako smatrate da anksioznost može igrati ulogu u vašem seksualnom životu, razgovarajte s terapeutom.

2. Ne koriste mišiće

Ženama koje imaju problema sa postizanjem orgazma gotovo uvijek se kaže da se 'samo opuste'. No u osnovi je napetost mišića često potrebna za orgazam, piše dr. Weston.

- Prema mom iskustvu, većina žena 'nauči' svoj prvi orgazam uključivanjem prilične napetosti u nogama, trbuhu i stražnjici - kaže Weston i također preporučuje uključivanje mišića donjeg zdjelice - istih onih koje angažirate za Kegelove vježbe.

3. Nema dovoljno 'podmazivanja'

Istraživanje sveučilišta Valparaiso također je pokazalo da skoro četvrtina žena koje su teško dosezale orgazam ima nedovoljno prirodno podmazivanje. To se jednostavno rješava lubrikantima, koji čine ženske i muške genitalije erotski osjetljivim te olakšava postizanje orgazma, objašnjava Michael Castleman, autor knjige Great Sex. 

Oh, kako ti je velik! 5 najčešćih laži koje žene koriste u seksu
Oh, kako ti je velik! 5 najčešćih laži koje žene koriste u seksu

4. Previše stimulacije

Pornografija je način na koji većina nas uči o seksu, piše trenerica seksualnosti Blaire Lindsay. To definitivno nije dobro, jer na posve pogrešan način pristupamo ženskom užitku - koji je u takvim sadržajima lažiran te stvara pogrešna očekivanja kod muškaraca i žena.

5. Premalo vlastite igre

Put do olakšavanja postizanja vrhunca leži u poznavanju vlastitog tijela i igranja s njim. Prema brojnim studijama, žene koje su opuštene i spremne za isprobavanje novih stvari, poput seks-igrački, lakše i češće postižu orgazme. Tek žena koja ga sama zna postići, može pokazati partneru što treba raditi.

6. Nelagoda

Nitko ne zna čitati misli, pa tako ni ženin partner, a šutnja o onom što ženu uzbuđuje zasigurno neće pomoći u postizanju orgazma. Takve inhibicije i nesigurnost u krevetu ne mogu se sakriti te djeluju kao hladan tuš u procesu zagrijavanja za orgazam.

7. Nisu piškile prije seksa

Većina žena zna da je važno ići mokriti na WC nakon seksa kako bi se spriječile infekcije urinarnog trakta, no pametno je to učiniti i prije seksa. Naime, pun mjehur može zbog pritiska onemogućiti postizanje orgazma.

8. Do lijekova je

Nažalost, lijekovi često imaju nuspojave, a neki uzrokuju porast razine prolaktina - proteina koji smanjuje libido, kaže dr. Van Kirk.   Lijekovi za krvni tlak, hormonalna kontracepcija i antidepresivi su glavni krivci.

9. Previše vremena u sjedećem položaju

Uredski su poslovi pogubni za zdjelične mišiće, jer ih sjedenje po cijele dane skraćuje. Kako bi to spriječili, poboljšajte fizičku kondiciju redovitim vježbanjem, svakodnevnim hodanjem, vožnjom biciklom na posao itd.

10. Bojite se izgubiti kontrolu

Žene koje su perfekcionisti znaju imati problema s postizanjem orgazma s partnerom, jer su previše opterećene vlastitim mislima. Naučene kontrolirati svaki aspekt života, u krevetu ne mogu prepustiti kontrolu partneru, što je ključno žele li da im on pruži orgazam. Pomažu razne tehnike opuštanja, vježbanje te seks-igrice.

11. Šutnja nije zlato

Istraživanja pokazuju da žene koje su dovoljno slobodne da uzdišu, stenju i proizvode druge zvukove u krevetu lakše postižu orgazam, jer na taj način oslobađaju unutarnju napetost, lakše se prepuštaju i postižu zadovoljstvo. Vježbajte glasovno iskazivanje strasti te će vam svaki put ići sve lakše i lakše.

12. Preniske razine hormona sreće

Oksitocin, nazvan hormonom sreće, nužan je za orgazam, kaže dr. Van Kirk. Stres može biti glavni razlog slabe proizvodnje oksitocina, ali dokazano je da što više vremena provodite s partnerom, gledate ih u oči, držite se za ruke i ljubite se - pojačavate njegovu produkciju.

Iz minute u minutu: Što se zbiva u tijelu nakon uzimanja Viagre
Iz minute u minutu: Što se zbiva u tijelu nakon uzimanja Viagre

13. Previsoke pete

Ne samo da su visoke potpetice jednostavno bolne za hodanje, već i nošenje isto tako može imati deformirajuće učinke na vaše mišiće koji se protežu do zdjelice i genitalija. Zbog toga je važno većinu dana nositi udobnu obuću.

14. Ne pijete dovoljno vode

Pijenje vode tijekom dana može spriječiti svakodnevne zdravstvene probleme poput umora i zatvora, a može vam pomoći i u postizanju vrhunca. Kad smo dovoljno hidratizirani, olakšana je cirkulacija do genitalija, koja je ključna za orgazam.

15. Loša veza

Loša komunikacija, neriješeni problemi, nepovjerenje u partnera, vjerovanje kako nismo poželjni i slične stvari koje čine nekvalitetan odnos su faktor koji definitivno onemogućuje vrhunac, bilo da ga je žena osvijestila ili ne.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Razbijeni mitovi u koje mnogi vjeruju: Evo kako prati ručnike da što dulje ostanu mekani
JESTE LI ZNALI?

Razbijeni mitovi u koje mnogi vjeruju: Evo kako prati ručnike da što dulje ostanu mekani

Čak i svježe očišćeni ručnici mogu sadržavati 190.000 bakterija, a brojka se penje na čak 17 milijuna nakon samo jednog dana korištenja, ističe stručnjak