Lifestyle

Komentari 0

Labirint lavande omogućava meditativnu šetnju

Šetnja kroz 'Labirint lavande' je čarobno putovanje kroz mirise

Labirint lavande u američkom Shelbyju pruža mogućnost šetnje kroz nasade lavande koji su formirani po načelima 'svete geometrije' i divna su prilika za meditativnu šetnju

Šetnja prirodom može vas opustiti u trenu i pomoći će da osjetite veću povezanost s prirodom, kaže autori 'Labirinta lavande' iz Cherry Point Farm & Market tvrtke. Njihov labirint od lavante okružen je ovom biljkom i opojnim mirisom. No nije toliko bitno izaći iz labirinta, koliko u njemu uživati. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ljekovita svojstva lavande

Labirint je u Shelbyju, u američkoj državi Michigan. Samo je jedan put do izlaza, no poanta nije u rješavanju zagonetke, već u meditativnoj šetnji. 

Na žalost, veliki dio lavande u ovom labirintu uništen je tijekom Polarnog vrtloga 2019. godine, ali započeli su ponovnu sadnju i očekuje da će labirint za nekoliko godina opet biti u punom sjaju.

Možete ga posjetiti i tijekom razdoblja obnove sadnica, jer ukupan dojam nije bitno drugačiji. 

Prema informacijama sa stranice Cherry Point Farm & Market, labirint je bio dizajniran 'u skladu s načelima svete geometrije'. Svaki od njegovih elemenata predstavlja jedinicu vremena: jedan kameni krug za godinu dana, 12 krugova koji se međusobno zaključavaju predstavljaju mjesece, a 52 sjenice znak su tjedana.

Tu je i sedam križnih platformi koje označavaju dane u tjednu.

Rezultat je 48 vrtnih gredica koje tvore labirint koji je dovoljno velik da ga se može vidjeti i preko Google Earth mape. 

- Posljednjih godina labirinti su doživjeli da postanu omiljeno mjesto za meditaciju, opuštanje i ljudi ih sve više koriste kao sredstvo za postizanje duhovnih ciljeva, kažu domaćini te dodaju kako šetnja kroz nasade lavande omogućuje duhovno  putovanje koje  simbolično predstavlja njihov životni put, prenosi portal Apartment Therapy.  

Najčitaniji članci