Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Sherman ima 18 mjeseci i čak 70 kilograma, najviše voli sjesti u krilo: 'Nije svjestan koliko teži'

Sherman ima 18 mjeseci i čak 70 kilograma, najviše voli sjesti u krilo: 'Nije svjestan koliko teži'

Elliott i njegova supruga Beverly Richardson oboje rade u policiji u South Shieldsu u Velikoj Britaniji, a godišnje potroše i više od 5 i pol tisuća eura na svog voljenog ljubimca

VIDEO

Sherman je Newfoundlander, ima tek 18 mjeseci i nevjerojatnih 70 kilograma, a neće prestati rasti sve do treće godine života. Sherman nije svjestan svoje veličine pa i dalje vlasnicima voli sjesti u krilo. Očekuju da će ovaj preslatki, nježni div dobiti još 12 kilograma dok potpuno ne izraste.

- Trenutno je u dobi kad postaje vrlo tvrdoglav. Ponekad jednostavno odbija ići vani obaviti nuždu. Samo legne i nemoguće ga je pomaknuti - kaže njegov vlasnik Elliott za New York Post.

Elliott i njegova supruga Beverly Richardson oboje rade u policiji u South Shieldsu u Velikoj Britaniji, a godišnje potroše i više od 5 i pol tisuća eura na svog voljenog ljubimca. Sherman ih često zgnječi jer voli sjediti u krilu, potpuno nesvjestan svoje težine - ali oni ga ne bi mijenjali ni za što na svijetu.

- Obožava nam se uvući u krilo jer valjda misli da je mali pas i uopće nije svjestan koliko je zapravo ogroman - priča vlasnik Elliott.

Shermana su Richardsonovi doveli u obitelj u veljači 2022. 

- Nema ništa ljepše od toga da vas ova 70 kila teška kugla dlaka poklopi i potpuno zaslini. To je prava anti-stres terapija - priča Beverly.

Kada se propne na stražnje noge Sherman je visok preko 180 centimetara, a vlasnici ga tada vole fotografirati jer izgleda urnebesno.

Elliot i Beverly potroše više od 130 eura na hranu za psa svaki mjesec, ali to ga ne sprječava da poželi i zalogaj tuđe hrane.

- Voli sve i svakoga, ali moram biti oprezan kad sjedim s njim u kafićima jer on voli hranu. Bilo je nekoliko slučajeva u kojima je ljudima skoro uzeo hranu s tanjura - priča Elliott kroz smijeh.

- Sherman oko vrata nosi ubrus jer jako puno slini. Dogodi se da smo negdje vani u restoranu pa se on krene tresti i ta slina leti posvuda. Zato mu stavimo ubrus da ne moram cijelom lokalu platiti večeru - smije se Elliott.

Iako je Sherman njihov ljubimac i najbolji prijatelj, pas je i velik odgovornost - osobito financijski.

Između hrane, njege i osiguranja, svaki mjesec potroše najmanje 450 eura na psa. Također su morali izdvojiti oko 280 eura za novi usisivač nakon što se zadnji zapalio dok su usisavali Shermanove dlake.

- Sherman nas košta puno novca, sve divovske pasmine koštaju, ali on je moj najbolji prijatelj i vrijedan je svakog utrošenog centa - zaključio je Elliott.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj