Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Simbolika prstiju: Palac su roditelji, prstenjak je ljubav...

Simbolika prstiju: Palac su roditelji, prstenjak je ljubav...

Video objašnjava što svaki prst znači - tako da palac predstavlja roditelje, kažiprst braću i sestre, srednji prst nas sam, prstenjak našu ljubav, a mali prst djecu

VIDEO

Prema drevnom vjerovanju, svaki prst na našoj ruci nosi određenu simboliku - rezervirani su za ljude koji su nam važni. Tako palac označava naše roditelje, kažiprst braću i sestre, srednji prst nas same, prstenjak našu životnu ljubav, a mali prst našu djecu.

U videu pogledajte kako se svi prsti mogu razdvajati, osim onog namijenjenog za ljubav života, što objašnjava ideju nošenja vjenčanog prstena baš na tom prstu. Pogledajte video:

 
Why's your wedding ring on your 4th finger?

 

Posted by Bright Side on 15. veljače 2016

Alternantivna simbolika

Palac
On simbolizira samovrednovanje te snagu volje i uma. Jedini nije nazvan po grčkom bogu. Čovjek s dugim i istaknutim palcem često pokušava kontrolirati svoju okolinu i praktičan je, dok onaj s manjim palcem može biti preosjetljiv i pasivan. Za prsten na ovom prstu savjetuje se birati kamenje poput karneola, granata i rubina.
 
Kažiprst
Zove se još i Jupiterovim prstom, a simbolizira samopouzdanje, vodstvo, ambiciju i duhovnost. Kratak kažiprst može označavati čovjeka kjem nedostaje cilj, osjeća se nedostatno u društvenim kontaktima - dok iznimno dugi označava nekog tko previše pažnje obraća na dojam koji ostavlja na druge. Za prsten na ovom prstu savjetuje se birati kamenje poput lapis lazuia, ametista i plavog topaza.
 
Srednji prst
Zove se još i Saturnovim prstom, ovo je prst koji nas prisiljava da si postavljamo teška pitanja, a njegova je simbolika ravnoteža, pravda i odgovornost. Ljudi čiji je srednji prst kratak (kraći od širine dlana) imaju manjak samokritičnosti, nepromišljeni su i netaktični, dok oni s dugim mogu biti prestrogi, zna im nedostajati sponatnosti i topline. Za prsten na ovom prstu savjetuje se birati kamenje poput rozenkvarca, koralja i akvamarina.
 
Prstenjak
Zove se još i Apolonovim prstom, a simbolizira odnose, kreativnost, estetiku i emocionalnu stranu čovjeka, Za prsten na ovom prstu savjetuje se birati kamenje poput Mjesečevog kamena, žada, safira i tirkiza.
 
Mali prst
Njime vlada Merkur, a simbolizira inteligenciju, komunikaciju, oslanjanje na intuiciju, moć uvjeravanja i prenošenja znanja. Za njega odaberite prsten koji ima Mjesečev kamen, jantar i citrin.
 
 
 
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti