Obavijesti

Lifestyle

Komentari 97

Sinjanka s 24 postala vlasnica pekarnice u Njemačkoj: 'Nisam uložila niti jedan cent u biznis'

Sinjanka s 24 postala vlasnica pekarnice u Njemačkoj: 'Nisam uložila niti jedan cent u biznis'

Lana Poljak je sa 20 godina stigla u Njemačku, njemački nije znala, a danas je vlasnica poslovnice poznate pekarnice. S dečkom je odradila odradila obuku od dva mjeseca, otvorili su firmu i krenuli u posao...

VIDEO

Lana Poljak danas je poduzetnica, a kako kaže, u poduzetničke vode u Njemačkoj je ušla na najsigurniji način. Već tri godine ima vlastitu pekarnicu koja je dio franšize, a na TikToku je pratiteljima otkrila kako je s nula eura došla do vlastitog biznisa..

- Došla sam u Njemačku kad sam imala 20 godina i nisam znala njemački. Na početku sam radila u tvrtkama za čišćenje tri godine, kao i brigom o starijim osobama, a kao dodatni posao nedjeljom radila sam u pekarnici.

Od tadašnje šefice Lana je saznala da se može preuzeti franšiza.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Stvorila je svoj brend 00:33

- Nadobudno sam se prijavila iako nisam točno znala kako sve funkcionira - ispričala je Lana u svom videu pa objasnila:

- Nisi voditelj pekarnice, nego si šef, ali sve zapravo dobiješ od njih. Dečko i ja nismo bili zadovoljni s plaćama na tadašnjim poslovima i odlučili smo se prijaviti. Ja sam tad znala njemačkog za recimo A2 razinu. Zvali su me na razgovor i super je prošao, vidjeli su da sam motivirana i taman sam tad upisala fakultet. Sad sam na petoj godini - rekla je.

Kako kaže, pekarnica koju su trebali preuzeti imala je već uhodan posao, i zarada je bila veća od one koju su očekivali, ali su se onda susreli s prvim problemom.

- Trebali smo dati kaparu u iznosu od 35.000 eura, što mi u tom trenutku nismo imali. Prvo smo htjeli dići kredit, no kad smo došli u banku, oni imaju sustav potpore takav da je banka garantirala za nas i nismo morali dati ni euro. 

Nepalka na radu u Sisku postala hit: 'Gledam kako potroše moju tjednu plaću u sat vremena'
Nepalka na radu u Sisku postala hit: 'Gledam kako potroše moju tjednu plaću u sat vremena'

Potpisali smo ugovor, odradili obuku od dva mjeseca, otvorili svoju firmu i krenuli u posao s postojećim radnicima. 

- Ta poslovnica koju smo izabrali je sad bila na moje ime, ja sam bila odgovorna za poreze, prekršaje, inspekciju, sve. Bilo mi je to jako stresno na početku, ali prvih par mjeseci smo imali podršku predstavnika firme, pa mi je bilo puno lakše. 

- U Njemačkoj sam u poduzetničke vode krenula na najjednostavniji i najsigurniji način koji bi preporučila svima. 

Lanin način rada vlasnicima franšize jako se svidio, pa ona danas obučava i dovodi nove ljude koji žele preuzeti poslovnicu i krenuti u posao. 

- Lako mi je, i jako sam sretna što je tako, da mi nije teško. Ovo mogu svi napraviti - zaključila je.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom