Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Sitne bore i miteseri manje se vide nakon domaćeg pilinga

Sitne bore i miteseri manje se vide nakon domaćeg pilinga
1

Med, maslinovo ulje, jogurt i kiselo vrhnje samo su neki od sastojaka iz kuhinje od kojih možete napraviti piling koji odgovara vašem tipu kože, ali budite oprezni

VIDEO

Kvalitetan piling osnova je njege kože jer se njime odstranjuju odumrle stanice te potiče prokrvljenost i prirodno obnavljanje površinskog sloja. Rezultat je čišća, mlađa i blistavija koža. Kako biste vratili koži sjaj i mekoću, ne trebate ići na skupe tretmane - sastojke možete pronaći u kuhinji. Pritom treba samo imati na umu kako se pilingom tretira očišćena koža, i to laganim, kružnim pokretima, te da su iritirana koža i peckanje znakovi da ste pretjerali. 

Također, valja pripaziti da piling bude blag i prilagođen tipu kože. Za suhu kožu pomiješajte po pola žlice meda, kave, maslinova ulja i kiselog vrhnja. Masnoj koži odgovara smjesa od morske soli i limunova soka te piling od žličice morske soli, malo kiselog vrhnja, jogurta ili meda. A problematičnu kožu sklonu aknama valja tretirati smjesom od sode bikarbone i vode koja se na licu drži 20 minuta pa ispere mlakom vodom.

Suha koža čisti se rjeđe

Svaki tip kože traži svoj piling i učestalost primjene tretmana. Normalnu i mješovitu kožu treba tretirati dvaput na tjedan, masnu te kožu sklonu aknama triput, a suhu se preporučuje čistiti samo jedanput na tjedan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tretmani za tijelo grubi su za lice

Prema licu treba biti izuzetno nježan jer osjetljivijoj koži lica ne odgovaraju grubi i oštri tretmani koji se primjenjuju na tijelu. Smrvljena zrna često su zupčasta te mogu oštetiti kožu. Zato ta zrnca možete zamijeniti praškom za pecivo.

U piling ide sve od meda do jagoda

Gotovo svaki piling, bez obzira na tip kože, može se sastojati od jedne ili više namirnica. Od čudesnog meda, usitnjenih badema, zobenog brašna i mekoga smeđeg šećera do jogurta, limuna, jagoda i papaje.

Med vraća mekoću nježnim usnama

Tanku kožu usana možete tretirati i četkicom za zube. Piling treba nanijeti na suhe usnice, nježno ih istrljati pa isprati mlakom vodom. Izmiješajte žlicu meda i žlicu praška za pecivo ili malo kristalnog šećera i vazelina pa nanesite na usne.

Celulit će nestati uz malo kave

Gelovi za tuširanje ponekad ne mogu ukloniti sve nečistoće pa je zato piling jedino rješenje. Ako ste kavom krijepili samo dušu, neka ovaj napitak postane vaš eliksir ljepote. Osim kao sjajno sredstvo protiv celulita, njezina zrnca mogu odstraniti mrtve stanice, učvrstiti kožu i očistiti prištiće na dekolteu. Četvrtinu šalice mljevene kave izmiješajte sa žlicom maslinova ulja pa nešto jačim kružnim pokretima masirajte tijelo (ako imate suhu kožu, budite nježniji) kako bi piling mogao prodrijeti duboko u kožu. Piling od kave može se doraditi dodavanjem pola šalice zelenog čaja te bademova ili jojobina ulja.  

Podjednako učinkovit sastojak je i morska sol, koja obiluje mineralima, aminokiselinama i vitaminima nužnima za snažnu izmjenu tvari u koži. Dovoljno je u zdjelici pomiješati malo soli i vode, a za pravi spa doživljaj može se pomiješati s uljima, osobito onim od marelice. 

Banana se brine za zanosan dekolte

Kako bi zadržala čvrstoću i elastičnost, tanku i osjetljivu kožu dekoltea valja tretirati pilingom jedanput na tjedan. Nježno, a dovoljno snažno, djelovat će domaći piling od zgnječene banane s dvije žlice zobi te čajne žlice meda i mlijeka. 

Suhi piling pregrub je za suhu kožu

Iako je piling najčešće kremast te se nanosi na mokru kožu, može se nanijeti i na suhu kožu. I piling može biti suhi, odnosno bez dodataka tekućih sastojaka poput mlijeka, meda ili jogurta. No suhi piling nije dobar za osjetljivu kožu zato što je grub.

Limun i jojoba njeguju stopala

Citrusni piling koji ćete dobiti miješanjem pola šalice njegujućeg jojobina ulja, šalice soli za kupanje, limunova soka i triju kapi aromatičnog ulja idealan je za tvrđu kožu stopala. Ulje od stabla čajevca sjajno rješava problem neugodnih mirisa.

Brzi piling za sve tipove kože

Sastojci: 2 žlice smeđeg šećera, 2 žlice mljevene zobi, 2 žlice gela od aloe vere, žlica meda, žličica limunova soka, žličica bademova ili maslinova ulja

Sameljite zob i pomiješajte sastojke. Nanesite smjesu na vlažnu kožu tijekom tuširanja.

Domaći luksuz za izrazito suhu kožu

Sastojci: 4 žlice meda, 6 žlica maslinova ulja, 2 žlice kakaa, pola šalice sirovog i pola šalice kristalnog šećera, 10 žlica vode, 6 kapi ulja od metvice

Pomiješajte med, maslinovo ulje i kakao. U drugoj zdjeli pomiješajte ostale sastojke pa sjedinite. Ulje od metvice dodajte na kraju.

Borovnicama protiv starenja

Sastojci: 440 grama smeđeg šećera, dvije žličice zgnječenih borovnica, tri žličice limunova soka

Pomiješajte sastojke u kompaktnu smjesu. Nanesite na suhu kožu jer se šećer neće otapati. Isperite mlakom vodom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'