Lifestyle

Komentari 6

Sitnice mijenjaju stvari: Uz ove trikove mamama je manji stres

Sitnice mijenjaju stvari: Uz ove trikove mamama je manji stres

Nije lako biti mama: Donosimo nekoliko savjeta za to kako djetetu olakšati 'borbu' protiv čudovišta koje se zavuče pod krevet ili obuvanje cipelica ujutro, ako još ne zna koja je lijeva, a koja desna

Biti mama najljepši je i zasigurno najteži posao na svijetu, kad se samo sjetite koliko puta ste ustali usred noći da biste otjerali čudovište ispod kreveta, izgubili živce zbog nereda u torbi prepunoj stvari koje bi dijete moglo tražiti, nereda zbog igračaka rasutih po stanu ili pokušaja da ih nagovorite da budu mirniji dok radite ili želite predahnuti na 5 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO: Evo kako se mama 21 djeteta snalazi uz pomoć 16 dadilja 

Srećom, uspješne mame znaju neke trikove koji u takvim situacijama uvelike mogu pomoći da ovladate situacijom uz manje stresa i više smijeha.  

1. Sprej za čudovište

Imate li klinca koji ne želi zaspati zbog straha od čudovišta koje bi moglo biti u ormaru, ili ispod kreveta, nabavite 'sprej protiv čudovišta'. Ne, ne morate obići stotinu trgovina da bi vam netko rekao da to ne postoji: Nabavite bočicu s raspršivačem, ukrasite je tako da izgleda kao da će tekućina koju sadržava otjerati sve strahote iz sobe vašeg djeteta i napunite vodom s malo eteričnog ulja lavande, ili cedra.Prije spavanja zajedno obiđite kutke sobe, izrecite neke magične riječi i - špricnite. Nema tog čudovišta koje će se zadržati u sobi u kojoj prevladavaju umirujući mirisi. 

2.  Označite cipelice kako bi znalo na koju nogu idu 

Obuvanje cipelica muka je samo po sebi, posebno ako vaš mališan ne zna koja cipela ide na koju nogu, a upravo je naučio vezati čvor. Dok se okrenete oko sebe, zakasnit ćete na autobus jer morate otpetljavati čvor na lijevoj cipeli koju je nekako navukao na desnu nogu. Za ubuduće, označite cipelice, na primjer tako da na džon zalijepite velika slova L i D, koja označavaju lijevu i desnu cipelu, ili tako da na večer u cipelice stavite neku plišanu igračku. Ujutro mu samo brzo objasnite na koju nožicu ide vjeverica, a na koju miš. 

3.  Narukvica s vašim brojem

Čak i u digitalno doba, većina male djece nema mobitel i ne zna na pamet brojeve telefona svojih roditelja za slučaj da se nešto dogodi i da ih treba pozvati. Napravite im narukvicu od dugmadi na koju se može urezati ili napisati broj, tako da uvijek imaju pri ruci vaš kontakt. Ako, na primjer, žele da dođete po njih u igraonicu ranije, jer ih boli trbuščić, teti koja ih čuva samo će pružiti ručicu s brojem koji treba nazvati, donosi  portal Love to Know.