Lifestyle

Komentari 14

Skinula 55 kilograma - izbacila je mliječne proizvode i gluten

Djevojka koja je imala 120 kilograma i jedva stala u vjenčanice veličine 50/52, zbog dijagnoze policističnih jajnika promijenila je prehranu i nakon nekoliko mjeseci birala vjenčanice veličine 38!

Mladenka koja se bojala da neće 'stati' u vjenčanicu koju je priželjkivala izbacila je samo jednu vrstu namirnica iz prehrane i uspjela skinuti više od 50 kilograma! Australka Kylie Mulcahy (30) iz Wollongonga u okolici Sydneya, pohvalila se fotografijama na Instagramu 'prije' i 'poslije' na kojima je doslovno neprepoznatljiva. 

U najtežoj fazi imala je 120 kilograma i jedva se uvukla u haljinu veličine 20 (prema EU mjerama to je 50/52), da bi se na kraju 2019. godine udala u haljini veličine 8, koja odgovara europskoj veličini medium, odnosno broju 38. Uvjerena je da je tome doprinijelo izbacivanje samo jedne vrste namirnica iz prehrane, iako se u međuvremenu posvetila i vježbanju. 

Ključ za gubitak kilograma, kaže, bilo je izbacivanje mliječnih proizvoda. 

- Sjećam se da sam se znala prestraviti prije ulaska u trgovinu s vjenčanicama, jer nikad nisam mogla pronaći haljinu koja mi odgovara po veličini, a i ljudi bi me samo promatrali. Bio je nevjerojatan osjećaj kad sam ušla u trgovinu i shvatila da mogu birati bilo koju haljinu. To je tako cool! - kaže.

Dodaje kako je još 2016. počela vježbati s osobnim trenerom u teretani, koji joj je dao posebnu dijetu, s puno proteina i povrća, ali nije uspjela smršavjeti. Prvih 15-ak kilograma izgubila je tek s nadomjescima za prehranu, no ozbiljnije je počela skidati kilograme tek nakon što  joj je 2017. godine dijagnosticiran sindrom policističnih jajnika.

Nutricionistica joj je preporučila da izbaci mliječne proizvode i gluten, kako bi se lakše nosila s razinom inzulina. Tako je s dijetom koja podrazumijeva niski udio ugljikohidrata i šećera, u kombinaciji s vježbanjem skinula gotovo 55 kilograma. 

Na dan vjenčanja, u ožujku ove godine, sve njezine tetke su plakale i rekle joj da izgleda prekrasno, prenosi The Mirror.  

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci