U novom broju gastromagazina Skuhatćute inspirirajte se receptima kojima su u glavnoj ulozi gljive, a saznajte i što sve možete napraviti od mirisnih dunja
Skuhatćute donosi fine mesne rolade i kombinacije od gljiva
Novi broj gastromagazina za uživanje donosi brojne recepte za juhe, rižota, pite i fritate od gljiva – šampinjona, vrganja, bukovača, ali i shitake, a otkriva i na koje sve načine možete upotrijebiti slatke domaće šljive.
U novom broju Skuhatćute donosimo vam i recepte za one dane kad ste jednostavno previše umorni za kuhanje – tada pripremite egzotični fattoush, popularno jelo libanonske kuhinje kojemu je baza svježe sezonsko povrće. Za još egzotičniju aromu upoznajte neizostavan dio azijske kuhinje – limunsku travu, koja se posebno dobro slaže s ribljim jelima.
Kako biste starim jelima dali novo ruho, okus im obogatite pečenim češnjakom jer ćete tako intenzivirati njegovu aromu. Pečeni češnjak možete iskoristiti i za punjenje mesnih rolada i savitaka, a osim češnjakom meso možete puniti čak i voćem.
Želite li se možda poigrati s raznim kombinacijama povrća, onda je složenac pravo rješenje – bilo da ga radite kao prilog ili potpuni obrok, svaki će složenac, bio to složenac od kupusa i šampinjona ili pak onaj od bundeve i batata, uzrokovati pravu eksploziju okusa i mirisa.
Za kraj, savršeni jesenski desert, mogao bi vas malo i opiti – kruške u crvenom vinu oduševit će vas mirisima i okusima nadolazeće jeseni, a kao desert će zadovoljiti i najizbirljivije.
Ne zaboravite nam poslati svoje recepte s pripadajućim fotografijama, jer najslasnije nagrađujemo!