Obavijesti

Lifestyle

Komentari 28

Slažete se? Znanost kaže da je ova žena najljepša na svijetu

Slažete se? Znanost kaže da je ova žena najljepša na svijetu
4

Iako je ljepota u oku promatrača i ovisi o mnoštvu faktora, znanost ipak ima svoju definiciju koja se oslanja samo na brojeve. Prema zlatnom rezu, Florence Colgate ima najljepše lice na svijetu

VIDEO

Pojam ljepote mijenja se kroz vrijeme i trendove, no znanstvenici su 2012. od više od 8000 sudionika izabrali tad 18-godišnju studenticu Florence Colgate za vlasnicu savršenog lica. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bizarni anti-age tretmani 01:29

Britanska tvrtka Lorraine Cosmetics je sponzorirala natjecanje za pronalaženje "savršenog lica", a Florence sa 'svojom blistavom kožom, prirodno plavom kosom i svjetlucavim plavim očima proglašena je trijumfalnom pobjednicom'.

Titula je nakon prve pobjednice dodijeljena još nekoliko puta, a posljednja žena najljepšeg lica je glumica Jodie Comer. Njezino je lice kao savršeno odredio Dr. Julian De Silva tehnikom mapiranja preko računalnog programa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jodie Comer (@jodiemcomer)

U slučaju Colgate, njezina je ljepota bila određena bez šminke:

- Natjecateljima je bio zabranjen ulazak ako su imali plastičnu operaciju ili kemijsko poboljšanje lica - piše Daily Mail.

Unatoč lijepoj boji kose i očiju kod Colgate, to ipak nije razlog zbog kojeg je dobila titulu. Naime, simetrija njezinih crta lica je po zlatom rezu gotovo pa savršena. 

Jedan od ključnih elemenata savršenog lica prema zlatnom rezu su simetrija i proporcije. Ova metoda procjene lica temelji se na dijeljenju lica na tri jednaka dijela: gornji dio lica (od obrva do linije kose), srednji dio lica (od linije kose do vrha nosa) i donji dio lica (od vrha nosa do brade). Osim toga, postoje i drugi dijelovi lica koji se smatraju ključnim za savršen izgled, poput veličine očiju, oblika nosa i usana, te kutova vilice. 

Zlatni rez ili zlatni broj je 1,618 koji je zapravo omjer između dva broja. Omjer Florence Colgate je savršenih 1,618, dok je Jodie Comer 94,52% točna u odnosu na zlatni rez. 

- Čini se da je simetrija vrlo važan pokazatelj privlačnosti. Iako to ne shvaćamo u svakodnevnim interakcijama, na licima većine ljudi desna i lijeva polovica su zapravo prilično različite - objasnila je Carmen Lefèvre sa škotskog Sveučilišta St Andrews.

POGLEDAJTE VIDEO: MARIO PETREKOVIĆ PIJAN UPOZNAO SVOJU SUPRUGU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA IZ NEW YORKA

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'

Plus+ Delmonico's je prvi američki "fine dinning" restoran otvoren 1827. godine i prvi je dopuštao ženama okupljanje te uveo i tiskane jelovnike, a sadašnji je vlasnik hrvatski državljanin Dennis Turčinović

Recept za domaći kolagen prah koji možete napraviti kod kuće
POMLADITE SE

Recept za domaći kolagen prah koji možete napraviti kod kuće

Kolagen je glavni strukturni protein koji se nalazi u vezivnom tkivu cijelog tijela. Pruža snagu i fleksibilnost različitim dijelovima tijela poput kože, kostiju, tetiva, mišića, hrskavice, krvnih žila...
Kako držite novac u novčaniku? To otkriva hoćete li se obogatiti
I BOJA JE VAŽNA

Kako držite novac u novčaniku? To otkriva hoćete li se obogatiti

Nije svejedno jeste li kupili novčanik sami ili ga dobili na poklon. Preporuka je da ga sami izaberete i kupite kako bi ga kasnije voljeli i rado svoj novac držali u njemu