Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Slojevito šišanje i nježnost prema kosi su prvi zakon

Slojevito šišanje i nježnost prema kosi su prvi zakon
1

Čak i masna kosa pere se blagim šamponom, a bojenje, osobito kod kuće, može završiti spaljenom kosom, a dobra frizura rješava muke

VIDEO

Zbog podivljalih hormona sudbina gotovo svakog tinejdžera je neposlušna kosa. Odjedanput postaje masna i/ili suha, nijedna frizura više nije dobra, a sve “muke po frizuri” će prestati, uvjerene su tinejdžerice, ako se oboje u “fatalne” plavuše. No sve probleme zapravo mogu riješiti pravilnom njegom i frizurom.
Za one koji su hiperaktivni idealan je izbor frizure koja se lako održava te za koju ne treba puno preparata i “alata”. Izbor frizera najčešće je slojevito ošišana kosa jer najvažnije je - biti dobro ošišan. Zlatno pravilo je nježan tretman prema kosi, osobito dok je mokra, jer tad je podložnija oštećenjima i lomljenju. Kakvim je šamponima prati, ovisi (i) o aktivnosti lojnih žlijezda.Suhu kosu treba prati rjeđe, ponekad je dovoljno i jedanput na tjedan. Masna tinejdžerima zadaje više problema jer je znaju prati svaki dan. No tad ne valja odabrati šampon za masnu kosu jer može biti “pregrub” nego blagi.
Da ne bi bilo suza nakon što kosa počne opadati, izgori i pojavi se crvenilo, eksperimentiranje bojom kojem su tinejdžerice sklone najbolje je izbjegavati.

>> Masna kosa, baš kao i akne, nerijetko su samo privremeno “stanje” tijekom puberteta. Kosa tad ne smije padati preko lica i dodatno začepljavati već začepljene pore.
>> I tinejdžere mogu mučiti prhut, “rascvjetali” vrhovi, lomljivost kose, čak i alopecija (ćelavost). I protiv njih treba se boriti ovisno o problemu - šamponima, pravilnim sušenjem, a ako je potrebno, i lijekovima.
>> Tjeme i kosu ne treba šokirati “maltretirajući” ih prehladnom ili prevrućom vodom. Dodatnu njegu valja pružiti masažom tjemena uljem bogatim vitaminom E koje stimulira cirkulaciju te četkanjem prije spavanja.
>> Bez obzira na to je li masna ili suha, ravna ili kovrčava, duga ili kratka, za sve tinejdžere vrijede ista pravila - pravi šampon i njega bez “teroriziranja” kose repom ili gelom jer znoj i izloženost vremenskim neprilikama štete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku