Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Slovenci su jedva dočekali putovanja, prvi let za Tenerife

Slovenci su jedva dočekali putovanja, prvi let  za Tenerife

Velik interes Slovenaca za turistička putovanja nakon dugotrajnog zatvaranja potvrdio je prvi čarter let kojim je u nedjelju ujutro na Tenerife (Kanarski otoci) na sedmodnevni odmor otputovalo 180 putnika

VIDEO

Za slobodna mjesta na zrakoplovu prijevoznika Trade Air interes je bio golem i rasprodana su u roku od nekoliko dana, nakon poboljšanja epidemiološke situacije u državi, ali i boljih vremenskih prilika te predstojećih blagdana.

Turističke agencije zato planiraju još nekoliko čarter letova za udaljene egzotične destinacije, a već nude  i paket aranžmane na tradicionalnim, klasičnim  turističkim odredištima Slovenaca,  među kojima je Hrvatska u samom vrhu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:10

Očito je da ljudi žele putovati, a putovanja organiziramo uz sve sigurnosne protokole koje treba u cijelosti primijeniti, navode u Kompasu, jednoj od agencija koje su organizirale let na Tenerife.

- Planiramo dugoročno, a sigurnost i zdravlje putnika uvijek su nam na prvom mjestu - dodaje Kompas.

Upravitelj ljubljanske zračne luke Fraport Slovenija kaže da tijekom preostale zimske sezone nakon prvog čartera imaju u planu njih još nekoliko.

U centru Zagreba nitko ne traži stan - svi sada žele novogradnju
U centru Zagreba nitko ne traži stan - svi sada žele novogradnju

Ujedinjeni Arapski Emirati, Dubaj,  Sejšeli, Maldivi, Zanzibar,  karipski otoci, Meksiko, neke su od zimskih destinacija za koje vlada prilično zanimanje, ali i Sarajevo zbog skijanja na Jahorini, no najpopularnije proljetne i ljetne  destinacije ostaju Sredozemlje, posebno hrvatska obala.

Za putovanja u inozemstvo u Sloveniji je i dalje na snazi preporuka vlade da se ne putuje osim u nužnim i izuzetnim opravdanim slučajevima, kao što su odlasci zbog studijskih obveza, znanstvene suradnje ili zdravstvenih potreba, a sva druga putovanja trebalo bi odgoditi.

Fotolia

Ako se neki ipak odluče na turistička putovanja, preporučuje im se velik oprez.

Turisti koji su otputovali na Tenerife morali su zbog španjolskih vlasti predočiti negativan PCR test na koronavirus, a trebat će se testirati i na aerodromu nakon povratka, osim ako nisu preboljeli covid-19 ili su već  cijepljeni protiv te zarazne bolesti.

Europljani troše manje, a štede više tijekom pandemije korone
Europljani troše manje, a štede više tijekom pandemije korone

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je nedavno svoje državljane koji odlaze u zemlje s težom epidemiološkom situacijom da to čine na svoju odgovornost i da ne trebaju računati na konzularnu pomoć u slučaju komplikacija ili na organiziranu  "evakuaciju" u domovinu, kako je to silom prilika bilo organizirano u proljeće 2020., u prvom valu pandemije, kad je u zemlju vraćeno nekoliko tisuća građana s udaljenih lokacija širom svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje