Lifestyle

Komentari 95

Slovenska blogerica: Damski look moj je način života...

Slovenska blogerica: Damski look moj je način života...

Slovenska modna blogerica Eva Ana Kazić, prepoznatljiva po turbanu i mačkastim naočalama, karijeru je počela još u osnovnoj školi, a danas vodi medijsku platformu

Mnogi će za njezin stil reći da je ekscentričan. No Eva Ana Kazić prije svega je svoja. Velika dama, kao iz zlatnog doba Hollywooda, a prepoznati je možete po neizostavnim turbanima i mačkastim naočalama. Njezin jedini moto je osjećati se kao kraljica, što god odjenula. Stoga je pokretanje bloga Allaroundeve prije nekoliko godina, i to među prvima u Sloveniji, bilo očekivano. Danas je on prerastao u istoimenu medijsku platformu u svijetu poznatu kao spoj medija i mode. Iako su joj tek 23, u modnim godinama je, dodaje Eva Ana, stara mačka.

- Mojem šik odijevanju pridonijeli su roditelji koji su radili u modnoj industriji, a mama tvrdi da sam o outfitima odlučivala sama i prije nego što sam prohodala. Vjerovat ću joj na riječ (smijeh) - kaže Eva koja svoj stil ne doživljava nostalgičnim, nego jednostavno uživa u širokim palazzo hlačama, korzetima i osebujnim šeširima (njih ipak nosi samo na revije i sl. jer, govori, bilo bi malo nepraktično pokušati ući u auto s polumetarskim satelitom na glavi). Većina odjeće u trgovinama joj se ne sviđa, zato je radi po mjeri. No obožava couture modu koja je i napravljena za pojedinca. 

- Unatoč besprijekornim kombinacijama, jako sam praktična. Rijetko ćete me vidjeti u trapericama, a cipele moraju biti udobne da mogu biti cijeli dan u njima. Moj omiljeni look temelji se na damskoj odjeći, upadljivoj torbici i velikom kaputu - kaže. Kako su je roditelji često vodili sa sobom na sastanke, to joj je usadilo osjećaj za organizaciju i mentalitet da ne mora raditi stvari u zadanim granicama. Tako je već u petom razredu osnovne škole napravila prve stilističke korake kad je pokrenula časopis i organizirala slikanje editorijala koji je bio jedan u seriji objavljenih u tinejdžerskom časopisu. 

- Iako roditelji nisu poduprli svaku moju ideju, uvijek su podupirali mene - govori i dodaje kako je još u školi razmjenjivala odjeću s mamom, a to radi i danas. Kao i visoke potpetice, zato prakse ima više od pola života (smijeh). A još više od mamine bila joj je zanimljiva odjeća obiju baka.

- Turbane sam počela vezati kao djevojčica, s njim sam se osjećala dobro i nisam predviđala da će jednog dana to postati moj zaštitni znak. Naravno, tijekom puberteta prošla sam kroz nekoliko razdoblja, prvo hipijevsko, onda me je ulovio i hip-hop. Bilježenje razvoja mojeg stila jedan je od razloga zašto sam 2009. godine pokrenula blog. Kad sam shvatila da ne trebam tu identifikaciju sa subkulturama, da sam ja zaista ja, na vidjelo su izašle karakteristike moje osobnosti. Prevladali su pripijeni krojevi, diskretno, pokriveno tijelo, jake boje... - govori Eva koja studijem komunikologije “pokriva” posao kojim se bavi. Jer Allaroundeve je ozbiljan brend u koji je ova dama vjerovala od početka.

- Vodimo ga mama Darinka kao voditeljica dizajna i ja. Uz nas su mnogi odlični pojedinci s kojima surađujemo: fotografi, vizažisti, dizajneri... Popis je zaista dug. U proljeće 2012. dodali smo shop i priključili projekte kojima smo se bavili. Sama sam producirala kampanje i editorijale te počela s razvojem brendova. Na shopu se mogu naći naši proizvodi, a na blogu pratiti projekti u kojima povezujemo umjetnike i, naravno, moja povremena filozofiranja o životu, kao i profili projekata, klijenata i umjetnika koje zastupamo. U stranim medijima smo poznati kao netko tko gradi mostove između zapadnog tržišta i Balkana, između medija i kreativaca - objašnjava. Kako živi na relaciji Ljubljana - Pariz, naravno da je upala u oči paparazzima uz pitanje gdje nabavlja svoje komade. Budući da odjeću koju nosi nije moguće pretvoriti u komercijalnu konfekciju, prije godinu dana na pamet joj je palo kreirati luksuzne torbice za koje vjeruje da predstavljaju privatnost čovjeka u javnom životu. 

- Mamina fascinacija njima nema kraja, a upravo tako voli i remene pa smo udružile snage. Njezina estetika je cool, urbana te smo to uravnotežili mojom izrazitom ženstvenošću i ljubavi prema bojama. Sedam je osnovnih modela u bezbroj varijacija. A inspiracija dolazi iz stvarnog života - što ženi treba? Tako su nastale torbe prilagođene veličini tableta, s razumno dugim ručkama itd. - kaže Eva. Još mnogo dobrih ideja kuje se u ovom kreativnom timu, ali čuva ih kao zmija noge. No jedno je sigurno - vjeruje u sebe i u svoj brend te je, govori, ništa ne može zaustaviti u pomicanju planina, odnosno modne industrije.

Fotografije: Luka Volk, Uroš Kramberger, Svit Pintar

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote ekskluzivno uz 24sata!  

Najčitaniji članci