Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Smanjuje si grudi za 8 brojeva: Donirat ću ih oboljelim ženama

Nikada nisu bile toliko velike, bole me leđa, ne mogu hodati, ne mogu se srediti kako treba. Jako sam ograničena oko onoga što mogu činiti, a to sve utječe i na moje mentalno zdravlje, rekla je Britanka

Alice Whiskin (26), majka jednog djeteta iz Velike Britanije, ima ogromne grudi i nije nimalo sretna zbog toga, kaže da joj smetaju pa čak i narušavaju zdravlje. Planira ih smanjiti i tkivo dojki donirati pacijenticama oboljelima od raka dojke koje su bile na mastektomiji.

Njezine grudi u zadnjih su godinu dana porasle sa veličine H do L, najveće na popisu veličina za grudnjak u Velikoj Britaniji. Za usporedbu, između najmanje A veličine i L je razlika od 18 brojeva. Grudnjak za tako velike grudi jako je teško pronaći na tržištu.

Ona tvrdi da su se njezine grudi u posljednjih godinu dana povećale za četiri broja i da joj smetaju dok obavlja bilo kakve poslove, leđa ju znaju boljeti. Odlučila ih je smanjiti na račun zdravstvenog sustava u Velikoj Britaniji jer su dovoljno velike da taj trošak ne mora snositi sama.

Dirljiva priča: Muž joj obrijao glavu kad je otkrila da ima rak
Dirljiva priča: Muž joj obrijao glavu kad je otkrila da ima rak

- Nikada nisu bile toliko velike, bole me leđa, ne mogu hodati, ne mogu se urediti kako treba. Jako sam ograničena oko onoga što mogu činiti, a to sve utječe i na moje mentalno zdravlje - rekla je i dodala da je ranije bila vrlo nervozna zbog odlaska pod nož, ali nakon što joj je dečko početkom godine umro od srčanog udara, shvatila je koliko je zapravo sretna i želi poboljšati kvalitetu svojeg života.

Na Facebooku je pokrenula stranicu za prikupljanje donacija za oboljele od raka dojke, a uz to je napisala: 'Dobila sam lijep dar u obliku svojih velikih grudi, a to mi je, nadam se, pružilo priliku da doniram tkivo iz svojih dojki ženama oboljelima od raka'.

- Samo jedan darivatelj tkiva može pomoći do deset pacijentica. Život nije stvar onoga što imate i kako izgledate. Darovati svoje tkivo nekome i tako mu pomoći je nešto na što ću biti jako ponosna, jer meni ne treba - ispričala je.

Ekstremni rekordi: Najstarija djevica, najveće prirodne grudi
Ekstremni rekordi: Najstarija djevica, najveće prirodne grudi

Nada se da će nakon zahvata njezine grudi biti manje za otprilike osam veličina.

- Operacija će trajati četiri sata. Imat ću lažnu bradavicu i neću moći dojiti dobijem li još jedno dijete. Postoji deset posto šansi da će opet narasti, ali ako to sve na kraju ne uspije, voljela bih da se o ovoj temi barem više govori - dodala je. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Iako doniranje tkiva dojki nije tako uobičajeno kao darivanje krvi, u Velikoj Britaniji postoje centri koji ga prihvaćaju za rekonstrukciju dojki. Glavni od tih centara je Institut za rak Barts na Sveučilištu Queen Mary u Londonu, prenosi Daily Mail.