Obavijesti

Lifestyle

Komentari 32

Smijeh, nježnosti i zajednički hobi hrane ljubav svaki dan

Smijeh, nježnosti i zajednički hobi hrane ljubav svaki dan
1

I nakon Valentinova: I ljubavnu vezu treba njegovati da bi cvjetala, a kao putokaz za tu njegu može vam biti sve što radite na Dan zaljubljenih uz puno romantike

VIDEO

Crvene ruže, parfemi, jastučići, baloni i bombonijere u obliku srca nezaobilazan su dio dekora koji odmah asocira na Valentinovo. Koliko je pritisak da se toga dana ponašamo na određeni način - obasipamo partnera pažnjom, vodimo ga na večeru i sl. jak, dokazuje i to da si milijuni Amerikanaca, gdje je blagdan svetog Valentina najukorjeniji, sami sebi šalju čestitke, ne samo zato što su sami nego i za slučaj da im partner to zaboravi napraviti. 

A kako je tek vašem partneru ili partnerici koji nije posve siguran u to što su vaša očekivanja jer Dan zaljubljenih ipak je jedan od najkontroverznijih dana u godini - neki ga obožavaju, drugi ga mrze. Ali čak i među onima koji uvijek govore protiv nametnutih komercijalnih običaja toga dana, mnogo je onih koji potajno priželjkuju  da ih partner i “mimo njihove volje” zatekne iznenadnim aranžmanom, buketom ili sličnim “ispadom”. 

Da biste izbjegli razočaranje ili pogrešan korak na taj dan, prethodno se pobrinite da doznate kako vaš partner diše, a onda pokažite kako vam geste tipične za taj jedan dan nisu strane i inače. Jer sitnice, mala iznenađenja, jednako kao i očekivano ispunjavanje partnerovih želja, ono je što nam ulijeva sigurnost, povjerenje i održava plamen ljubavi živim. I još je bolje ako takve geste nisu vezane uz dan kad se od nas očekuje određeno postupanje. 

Cijele je godine praznik zaljubljenih ako je uz nas osoba koju volimo i trebamo joj to dati do znanja. Jer i naša je ljubav, kažu psiholozi, poput biljke koju treba njegovati cijele godine. Jako je važno da biljka dobiva sve potrebne hranjive tvari, baš kao što je i za održavanje zdravlja naših stanica važno osigurati organizmu dovoljno vitamina, minerala vode i drugih gradbenih elemenata. Jednako tako i naši odnosi i ljubavna veza trebaju hranjive tvari da bi “rasli” i treba im, upozorava terapeutkinja Melody T. McCloud, osigurati adekvatnu njegu cijele godine. A kao putokaz za tu njegu, upućuje ona, može vam poslužiti sve ono što se smatra uobičajenim ponašanjem na Valentinovo. Traženje načina na koji možemo pokazati dragom ili dragoj koliko nam znači, iznenadni dar u obliku boce finog vina, pokojeg cvijeta ili posebna večera za dvoje, ne bi trebali biti rezervirani samo za taj jedan dan u godini, jer previše su vrijedni da bismo ih tako ograničili.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ali osim tih “prigodničarskih” tu su i mnogo jednostavnija hranjiva za održavanje veze zdravom i jedrom. To su svi znakovi izražavanja ljubavi u rasponu od poljubaca preko zagrljaja do držanja za ruke, smijeh, razumijevanje, zajedničke aktivnosti, razgovori, uzajamno pomaganje u svakodnevnom ritmu obveza. 

To su, ističe McCloud, samo neke hranjive tvari koje morate redovito davati svojoj vezi, a ne samo u posebnim prigodama. Svakodnevna iskušenja, od izazova na poslu, preko obveza koje obavljamo s djecom i za njih, kao i briga o starijim članovima obitelji iscrpljuju našu vezu i narušavaju je čineći nam život još zamršenijim. Samo joj radosni trenuci mogu povratiti životnost, a jedan ili dva dana u godini to ne mogu obaviti bez vašeg svakodnevnog angažmana. Ali da ne biste mislili da tako dobivate novu dnevnu obvezu, podsjećamo da su to zapravo oni trenuci koje jedva čekate cijeli dan. 

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote ekskluzivno uz 24sata! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno