Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
1 komentara

Smjena na sceni: Ravne cipele vladarice su modnih trendova

Visokoj, tanašnoj potpetici posljednjih godina opako pada popularnost, za što su djelomično "krive" tenisice, ali i drugi udobni trendovi kao što su blok pete i grunge čizme, hitovi godine

Foto: Pinterest/Canva
1 komentara

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ključnih top modela: 7 top modela cipela koje pristaju uz haljine

Serija "Sex and the City" prije dvadesetak je godina u svijet mode uvela ikonu Carrie, curu koja apsolutno sve radi u štiklama, pa čak i šeće psa po kvartu noseći atraktivne visoke potpetice. Uvela je formu štikle, kao najpoželjnijeg modnog dodatka i djela svakodnevne, a ne samo večernje garderobe. 

Danas je situacija drugačija - tenisice i ravne cipele nosimo i na odijelo, pa i navečer te je svečana odjeća kompatibilna s raznim trendovima u svijetu cipela.

Eklektične formule dopuštaju nošenje raznih varijanti i formula, slobodniji smo u stilu nego prije 20 godina. Čak je i sam Louboutin nedavno komentirao da, kada ljudi gledaju njegove cipele, ne žele da vide neudobnost, objavio je The Times. A to je upravo to što sve više žena shvaća, da im se naprosto više ne da ljuljati na visokim potpeticama te da ima brdo tenisica i ravnih sandala, balerinki...

Sam pojam ljepote se promijenio, a to se dešava paralelno s društvenim trendovima. Naime, danas više nije nužna silueta klasične ženstvenosti, već ljepota danas podrazumijeva osobnost i isticanje nekog individualnog stila, trenda, elementa.

Zato smo slobodni kreirati sliku kakvu želimo, a ta sve češće uključuje neke ravne ili ravnije cipele, daleko od neudobnih super-visokih štikli u kojima ne možemo ni potrčati.

Od cipela s potpeticama dobro se još drže salonke, klasičnog oblika i ne tako visoke potpetice.

Naravno da će visoke seksi potpetice uvijek biti dostupne, ipak izgledaju fenomenalno u nekim varijantama, no činjenica da su ravne cipele istisnule taj model u kut i sada je udobnost na prvom mjestu.

U fokusu su, osim balerinki i tenisica, i grunge vojničke čizme koje vole čak i elegantne kombinacije poput haljina i blejzera.

Nema smisla mučiti se, a u ostalom, lakše je jurcati gradom u udobnim cipelama. Jednog dana kad se vratimo trčanju gradom.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ključnih top modela: 7 top modela cipela koje pristaju uz haljine

POGLEDAJTE VIDEO s Ivanom Đikićem: #ZAJEDNO24SATA

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message